SpoorProTV

SpoorProTV: NS over treinreizen in coronatijd en ILT over spoorveiligheid

In de uitzending van SpoorProTV vandaag een reportage over de Amstelveenlijn die in gebruik is genomen. Verder delen NS en de TU Delft hun laatste bevindingen in het doorlopende reizigersonderzoek in coronatijd en praten we met Rene Putters van de Inspectie Leefomgeving en Transport over het pas verschenen Jaarverslag spoorveiligheid.

Waarom gebeuren er zoveel ongevallen op overwegen en blijft het aantal STS-passages jaar op jaar stijgen? Wat is de rol die de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) kan spelen om de cijfers terug te dringen? Rene Putters, manager van de afdeling Veilige Mobiliteit bij ILT is vandaag in de uitzending voor een toelichting op het pas verschenen Jaarverslag Spoorveiligheid 2019 van de Inspectie.

Amstelveenlijn

Verder schuiven Niels van Oort van de TU Delft en Menno de Bruyn van NS aan voor een update van hun gezamenlijke reizigersonderzoek. Welke ontwikkelingen zijn er in het gedrag van reizigers sinds corona uitbrak in Nederland en hoe gaat NS daar mee om?

Tenslotte maken we een testrit op de pas heropende Amstelveenlijn. Wat was er voor nodig om de vernieuwde tramverbinding op tijd klaar te krijgen en wat schieten reizigers en GVB-personeel er mee op?

SpoorProTV is iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live op YouTube te zien en is daar na afloop ook terug te kijken. Mensen die zich abonneren op het videokanaal, krijgen automatisch een melding als er een nieuwe uitzending of videoreportage online staat.

Kijk hier de uitzending:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.