Spoorwissel, rails, spoor

ProRail stelt spoor bij Alkmaar buiten gebruik om defect puntstuk

Er rijden dinsdag minder treinen van en naar Alkmaar door defecte wissel. Dat meldt ProRail. Bij routinecontroles op het spoor is vannacht een defect in een wissel ontdekt. Omdat het rechterspoor tussen Heerhugowaard en Alkmaar buiten gebruik is gesteld, rijden er minder treinen tussen Alkmaar en Den Helder en tussen Alkmaar en Hoorn.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “ProRail stelt spoor bij Alkmaar buiten gebruik om defect puntstuk”

Raymond Van Den Hoven|05.03.20|18:42

Prorail ruimt steeds meer wissels op. Dus moet er tijd en geld overblijven om de overige wissels WEL goed in orde te houden. Waarom lees ik dan continue over wisselstoringen en schade, duidelijk veroorzaakt door achterstallig onderhoud? Alleen als de controletrein weer iets constateerd, wordt er actie ondernomen. Lijkt mij niet de juiste gang van zaken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ProRail stelt spoor bij Alkmaar buiten gebruik om defect puntstuk | SpoorPro.nl
Spoorwissel, rails, spoor

ProRail stelt spoor bij Alkmaar buiten gebruik om defect puntstuk

Er rijden dinsdag minder treinen van en naar Alkmaar door defecte wissel. Dat meldt ProRail. Bij routinecontroles op het spoor is vannacht een defect in een wissel ontdekt. Omdat het rechterspoor tussen Heerhugowaard en Alkmaar buiten gebruik is gesteld, rijden er minder treinen tussen Alkmaar en Den Helder en tussen Alkmaar en Hoorn.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “ProRail stelt spoor bij Alkmaar buiten gebruik om defect puntstuk”

Raymond Van Den Hoven|05.03.20|18:42

Prorail ruimt steeds meer wissels op. Dus moet er tijd en geld overblijven om de overige wissels WEL goed in orde te houden. Waarom lees ik dan continue over wisselstoringen en schade, duidelijk veroorzaakt door achterstallig onderhoud? Alleen als de controletrein weer iets constateerd, wordt er actie ondernomen. Lijkt mij niet de juiste gang van zaken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.