Bouw van de nieuwe spooraansluiting voor de nieuwe railterminal Greenport Venlo, foto: ProRail

Werkzaamheden aan spooraansluiting Greenport Venlo

In Venlo werken ProRail en Dura Vermeer Railinfra op dit moment aan een nieuwe spooraansluiting. Dit doen zij in opdracht van het ontwikkelbedrijf Greenport Venlo. Als onderdeel van dit project worden tot en met zondag drie nieuwe wissels geplaatst en de bovenleiding aangepast.

In het project wordt zes kilometer nieuw spoor aangelegd dat leidt naar een nieuwe railterminal van de Cabooter Group. Hier kunnen spoorgoederenvervoerders in de loop van 2020 hun containers laden en lossen.

Railterminal

De komst van de railterminal is belangrijk voor de economische ontwikkeling van het bedrijventerrein Greenport Venlo. Greenport Venlo is een logistieke hotspot op de grens met Duitsland. Vanwege de werkzaamheden rijden er minder treinen tussen Helmond en Venlo. NS zet vervangende bussen in.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Werkzaamheden aan spooraansluiting Greenport Venlo”

Pat Rick|31.05.19|12:09

De railterminal is meteen ook voorbereid voor treinen van 740 meter lengte. Kosten: 50 miljoen. Het zou goed zijn dat als ze geld overhouden, dit gebruikt kan worden voor het station Greenport voor personenvervoer. Dit station is buiten de scope gehaald voor de budgetaire problemen voor de uitbouw van de Maaslijn.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.