Gebroeders De Koning ontvangt programma-erkenning TunnelAlliantie, foto: ProRail

Gebroeders De Koning ontvangt erkenning TunnelAlliantie

Aannemer Gebroeders de Koning heeft dinsdag de eerste programma-erkenning TunnelAlliantie ontvangen uit handen van ProRail. De TunnelAlliantie is een manier van samenwerken tussen drie partijen bij onderdoorgang-projecten: initiatiefnemers (vaak gemeenten en provincies), ProRail en vanaf nu ook specifiek gekwalificeerde aannemers.

De erkenning biedt voor ProRail de mogelijkheid om de meest geschikte aannemer te kiezen voor de bouw van een onderdoorgang. Doordat er niet meer met raamcontracten wordt gewerkt, is het makkelijker voor aannemers om in aanmerking te komen voor tunnelprojecten. De programma-erkenningsregeling is in januari gepubliceerd. Sindsdien hebben al zes aannemers hun documenten ingediend om deze programma-erkenning te halen.

Bouw onderdoorgang

De bouw van een onderdoorgang heeft lokaal een grote impact en moet daarom voldoen aan strenge eisen. Een dergelijk bouwwerk niet eenvoudig aan te leggen, vanwege het doorgaande weg- en treinverkeer en de vaak beperkte bouwruimte. Ook is het voor een gemeente of provincie vaak een grote investering. Om die reden is het belangrijk dat betrokken partijen intensief met elkaar samenwerken.

Er zijn 45 projecten die volgens het principe van de TunnelAlliantie worden gebouwd. Daarvan vallen er 24 onder de oude regeling met raamovereenkomsten. Vier daarvan zijn inmiddels klaar. De ruim 20 overige projecten worden dus in de toekomst gerealiseerd onder de nieuwe erkenningsregeling.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gebroeders De Koning ontvangt erkenning TunnelAlliantie | SpoorPro.nl
Gebroeders De Koning ontvangt programma-erkenning TunnelAlliantie, foto: ProRail

Gebroeders De Koning ontvangt erkenning TunnelAlliantie

Aannemer Gebroeders de Koning heeft dinsdag de eerste programma-erkenning TunnelAlliantie ontvangen uit handen van ProRail. De TunnelAlliantie is een manier van samenwerken tussen drie partijen bij onderdoorgang-projecten: initiatiefnemers (vaak gemeenten en provincies), ProRail en vanaf nu ook specifiek gekwalificeerde aannemers.

De erkenning biedt voor ProRail de mogelijkheid om de meest geschikte aannemer te kiezen voor de bouw van een onderdoorgang. Doordat er niet meer met raamcontracten wordt gewerkt, is het makkelijker voor aannemers om in aanmerking te komen voor tunnelprojecten. De programma-erkenningsregeling is in januari gepubliceerd. Sindsdien hebben al zes aannemers hun documenten ingediend om deze programma-erkenning te halen.

Bouw onderdoorgang

De bouw van een onderdoorgang heeft lokaal een grote impact en moet daarom voldoen aan strenge eisen. Een dergelijk bouwwerk niet eenvoudig aan te leggen, vanwege het doorgaande weg- en treinverkeer en de vaak beperkte bouwruimte. Ook is het voor een gemeente of provincie vaak een grote investering. Om die reden is het belangrijk dat betrokken partijen intensief met elkaar samenwerken.

Er zijn 45 projecten die volgens het principe van de TunnelAlliantie worden gebouwd. Daarvan vallen er 24 onder de oude regeling met raamovereenkomsten. Vier daarvan zijn inmiddels klaar. De ruim 20 overige projecten worden dus in de toekomst gerealiseerd onder de nieuwe erkenningsregeling.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.