NS start verbouwing station Maastricht

Aannemer Laudy en Ruland Architecten zijn in opdracht van NS gestart met de verbouwing van station Maastricht. Het station wordt opnieuw ingedeeld en oude elementen van het monumentale pand worden teruggebracht. Daarnaast wordt de oude ‘visitatiehal’, die nu in gebruik is bij NS, een Grand Café. 

Station Maastricht is een monumentaal gebouw uit 1913 naar een ontwerp van George van Heukelom. Bij de renovatie, die naar verwachting begin 2020 wordt afgerond, worden oude elementen teruggebracht. De oude ‘visitatiehal’, die nu in gebruik is bij NS, wordt omgetoverd tot Grand Café en wordt dus weer een publieke ruimte.

Ramen open

Ramen die ooit zijn dichtgemaakt in het pand worden weer open gemaakt om meer licht binnen te laten en oude elementen worden weer blootgelegd. Ondertussen wordt ook de winkelruimte opnieuw ingedeeld. Daardoor verhuizen sommige winkels naar andere een ruimte.

De afgelopen jaren werd er al een nieuw busplatform aangelegd voor betere overstap van- en naar bussen. Daarnaast beschikt het station ook over een nieuwe fietsenstalling.

Lees ook:

Kroepoekdak station Tilburg na anderhalf jaar weer steigervrij

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “NS start verbouwing station Maastricht”

kees boer|23.03.19|23:04

Ik zeg dan : doe het in een keer goed,zo zou de overstap van trein op bus veel direkter kunnen worden wat bijvoorbeeld ook in Hilversum gebeurd is en alsnog ruimte creëren voor sporen voor de tram naar Hasselt gezien ik dit voor het laatste het begin/eindpunt aan de andere kant van de stad niet ziet zitten

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.