Tweede grote spoorcontract voor BAM Nuttall in Verenigd Koninkrijk

BAM Nuttall, onderdeel van bouwconcern BAM, heeft in korte tijd opnieuw een groot spoorcontract gewonnen in het Verenigd Koninkrijk. Ditmaal ging het om vernieuwing en verbetering van het spoor in Schotland en het noordoosten van Engeland. De opdracht van de Britse spoorbeheerder Network Rail heeft een waarde van 320 miljoen pond (ongeveer 364 miljoen euro) en een looptijd van vijf jaar.

De opdracht aan BAM Nuttall maakt deel uit van een groter raamcontract met een looptijd van 2019 tot 2024. Binnen die overeenkomst voor Schotland en het noordoosten van Engeland ging het grootste perceel naar BAM Nutall. Het werk omvat onder meer renovatie en aanpassing van bruggen, aanpassing en vernieuwing van stationsgebouwen en werkzaamheden aan overwegen.

Eind december kreeg BAM Nuttall ook al een grote opdracht voor spoorvernieuwing, toen in het zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk. In totaal gaat Network Rail miljarden investeren in vernieuwing van de infrastructuur de komende vijf jaar. Vernieuwing is nodig om de betrouwbaarheid van het spoor te vergroten.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.