hogesnelheidstrein, Beijing-Tianjin, China, Siemens

China investeert opnieuw fors in spoornetwerk

China wil in de loop van dit jaar 6.800 kilometer aan nieuw spoor in gebruik nemen, waarvan 3.200 aan hogesnelheidslijnen. Dat maakte spoorwegmaatschappij China Railway eerder deze week bekend tijdens een conferentie, zo melden verschillende internationale media.

Het is opnieuw een forse uitbreiding van de infrastructuur. Vorig jaar nam China ook al 4.683 kilometer aan spoorlijn in gebruik, waarvan ruim 4.000 aan hogesnelheidslijnen. In 2018 bedroeg de investering in vaste activa van de Chinese spoorwegsector 802,8 miljard yuan, ongeveer 117 miljard dollar, waarvan het overgrote deel afkomstig is van de staat. De bouw van 26 projecten begon in 2018.

Hogesnelheidslijnen

In totaal omvat het Chinese spoor sinds eind 2018 zo’n 131.000 kilometer, waarvan ongeveer 29.000 kilometer aan hogesnelheidslijn. De Chinese spoorwegen zullen dit jaar naar verwachting 3,54 miljard passagiers en 3,37 miljard ton goederen vervoeren, zo liet de directie tijdens de conferentie weten.

China heeft het afgelopen decennium al miljarden dollars uitgegeven aan zijn spoorwegnet. Toen het netwerk begon te groeien ging het investeringstempo wel omlaag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.