Spoorlijn, foto: Pixnio

Network Rail wil met Internet of Things overstroming spoor voorkomen

Network Rail voert op dit moment proeven uit met een Internet of Things-technologie om overstromingen van spoorlijnen te voorkomen. De Britse spoorbeheerder voert de experimenten, die onderdeel uitmaken van het TrackWater-project, uit in samenwerking met de Lancaster University en het innovatiecentrum Transport System Catapult.

Het TrackWater-project is in oktober 2017 gestart en wordt gefinancierd vanuit Innovate UK en het ministerie van Transport, meldt de website Railway-technology.com. De voorspellende monitoringstechnologie is ontworpen door technologiebedrijf InTouch.

Proeven Network Rail

De proeven met drainage-detectie en realtime monitoringstechnieken vinden plaats op een testbaan van Network Rail in Melton Mowbray bij Leicester. Het doel is om de innovatieve sensor-techniek te testen en tot een data gedreven benadering van het waterbeheer binnen de spoorsector te komen.

Network Rail verwacht met realtime data en analyses de drainageproblemen op het spoor te verminderen. Daarnaast kan betere monitoring meer inzicht geven in de prestaties van het rioolnetwerk van de spoorbeheerder, zodat er gericht onderhoud kan worden gedaan. In april 2019 is de evaluatie van de proeven.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.