Botsing auto-trein in Scheemda (bron: De Vries Media)

Spoorwegovergang Scheemda afgesloten voor auto’s

De spoorwegovergang aan de Vogelzangsterweg in Scheemda is afgesloten voor auto’s. Aanleiding daarvoor is een dodelijk ongeluk, waarbij een 78-jarige man om het leven kwam. Zijn auto werd op de overgang geschept door een trein. ProRail is in ‘vergevorderd gesprek’ met de gemeente Oldambt en andere belanghebbenden over de beveiliging van de spoorwegovergang.

Om de veiligheid in de tussentijd te verbeteren zijn borden geplaatst om te voorkomen dat autoverkeer gebruikmaakt van de spoorwegovergang. Fietsers en landbouwverkeer mogen de overgang nog wel passeren. De weg van en naar de overgang, die particulier eigendom is, wordt vooral gebruikt als sluiproute.

Meetapparatuur

De gemeente gaat meetapparatuur plaatsen voor de controle en het toezicht op het naleven van de bebording. De lussen op het wegdek registreren wat voor soort voertuigen er op welke tijdstippen langs komen. Als de gegevens uit deze metingen bekend zijn, onderzoekt de gemeente of het nodig is om tussentijdse maatregelen te treffen.

In de afgelopen jaren hebben er vijf ongelukken plaatsgevonden bij deze spoorwegovergang. In 2015 overleed hier een persoon na een aanrijding met een trein. Begin dit jaar schampte een trein een bestelbus, waardoor het treinverkeer stilgelegd moest worden. Daarbij raakte echter niemand gewond.

Lees ook:

Automobilist overleden na botsing met trein

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Spoorwegovergang Scheemda afgesloten voor auto’s”

Ad Vijge|17.09.18|19:41

Ik vraag mij af of dit een ongeval is geweest, de weg lijdt enkel naar een gemaal en is officieel geen doorgaande weg , dus wat heeft iemand daar ’s morgens in alle vroegte te zoeken.
Ook merk ik op gezien de foto van de auto tegen de trein dat deze precies in het midden is geraakt. Dat is met mijn ervaring op dat gebied wel heel toevallig.
In mijn ogen wordt hier weer eens alles uit de kast gehaald voor iets wat toch niet te voorkomen was en eigenlijk dus vooral een actie voor het publiek is.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.