Pils Master of Safety

Pilz organiseert tweede editie Master of Safety

Pilz, leverancier van beveiligingssystemen voor de spoorsector, organiseert op donderdag 1 november opnieuw het congres Master of Safety. Tijdens dit kennisevenement leren bezoekers in één dag alles over industriële veiligheid. Het congres vindt plaats in theater De Kom in Nieuwegein.

Bezoekers leren tijdens het congres hoe het aantal ongevallen op de werkvloer kan worden teruggebracht en voorkomen. De nadruk ligt daarbij niet op kant-en-klare stappenlijsten, maar bezoekers worden tijdens het congres aan het denken gezet over het belang van veiligheid in hun werkomgeving.

Veiligheidscultuur

In de eerste drie colleges wordt het veiligheidsdenken en het creëren van een veiligheidscultuur uiteengezet. Directeur van Pilz Nederland Jan Tournois vertelt over de oorzakelijke aspecten van risicogedrag en organisatiegedrag. Hij legt uit dat veiligheid veel meer is dan regels opleggen en nalevenen. De winst zit hem in gepercipieerde rechtvaardigheid, oftewel het gevoel geaccepteerd en gerespecteerd te worden. De directeur licht  tijdens zijn presentatie toe dat frustratie een van de grootste bronnen van ongevallen in de diverse sectoren waarin Pilz actief is.

In de middag geeft docent Toegepaste Psychologie Marijke Bergman een presentatie. Zij vertelt over geautomatiseerde systemen zoals robots en het effect hiervan op de mens.

Cyberveiligheid

De dag wordt afgesloten door Arjen Kamphuis met een college over informatieveiligheid en cyberveiligheid. Kamphuis is Technology en Security Director bij Pretty Good Knowledge. Kamphuis legt tijdens zijn presentatie de nadruk op cyberveiligheid en het risico voor machines, systemen en installaties.

Het programma van Master of Safety begint op 1 november om 8.00 uur met een ontbijt. Het programma start om 9.00 uur en eindigt om 18.00 uur met een netwerkborrel. Aanmelden kan via www.masterofsafety.nl.

Lees ook:

’95 procent van de hacks bij bedrijven veroorzaakt door medewerker’

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Pilz organiseert tweede editie Master of Safety | SpoorPro.nl
Pils Master of Safety

Pilz organiseert tweede editie Master of Safety

Pilz, leverancier van beveiligingssystemen voor de spoorsector, organiseert op donderdag 1 november opnieuw het congres Master of Safety. Tijdens dit kennisevenement leren bezoekers in één dag alles over industriële veiligheid. Het congres vindt plaats in theater De Kom in Nieuwegein.

Bezoekers leren tijdens het congres hoe het aantal ongevallen op de werkvloer kan worden teruggebracht en voorkomen. De nadruk ligt daarbij niet op kant-en-klare stappenlijsten, maar bezoekers worden tijdens het congres aan het denken gezet over het belang van veiligheid in hun werkomgeving.

Veiligheidscultuur

In de eerste drie colleges wordt het veiligheidsdenken en het creëren van een veiligheidscultuur uiteengezet. Directeur van Pilz Nederland Jan Tournois vertelt over de oorzakelijke aspecten van risicogedrag en organisatiegedrag. Hij legt uit dat veiligheid veel meer is dan regels opleggen en nalevenen. De winst zit hem in gepercipieerde rechtvaardigheid, oftewel het gevoel geaccepteerd en gerespecteerd te worden. De directeur licht  tijdens zijn presentatie toe dat frustratie een van de grootste bronnen van ongevallen in de diverse sectoren waarin Pilz actief is.

In de middag geeft docent Toegepaste Psychologie Marijke Bergman een presentatie. Zij vertelt over geautomatiseerde systemen zoals robots en het effect hiervan op de mens.

Cyberveiligheid

De dag wordt afgesloten door Arjen Kamphuis met een college over informatieveiligheid en cyberveiligheid. Kamphuis is Technology en Security Director bij Pretty Good Knowledge. Kamphuis legt tijdens zijn presentatie de nadruk op cyberveiligheid en het risico voor machines, systemen en installaties.

Het programma van Master of Safety begint op 1 november om 8.00 uur met een ontbijt. Het programma start om 9.00 uur en eindigt om 18.00 uur met een netwerkborrel. Aanmelden kan via www.masterofsafety.nl.

Lees ook:

’95 procent van de hacks bij bedrijven veroorzaakt door medewerker’

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.