Jan Kees Hofker, nieuwe directeur Stichting railAlert

Jan Kees Hofker nieuwe directeur Stichting RailAlert

Bron: RailAlert

Jan Kees Hofker wordt met ingang van 1 oktober de nieuwe directeur van Stichting RailAlert. Hij volgt Robert Oosterhof op. Hofker is nu nog bij Strukton Rail werkzaam als Manager Safety, Health & Environment en lid van het MT Nederland. Hij is benoemd voor een periode van vier jaar.

Hofker was onder meer directeur van bedrijfseenheden bij Strukton Rail in Nederland en in het buitenland. In zijn laatste functie als manager Safety, Health & Environment heeft vooral de nadruk gelegen op het leren van en vooral het voorkomen van incidenten. “Ook binnen RailAlert gaan we daarmee verder,” zegt Hofker. “Houding, gedrag en leiderschap spelen een belangrijke rol in het ontstaan van incidenten. Een incident ontstaat vaak op meerdere plekken in de keten, beginnend in regelgeving, in opleidingen, tijdens de engineering en de voorbereiding.”

Veiligheidsplatform

De afgelopen jaren is Stichting RailAlert verder uitgebouwd als veiligheidsplatform voor de railinfrabranche. Bestuursvoorzitter Co van der Aa: “Als bestuur zijn we blij met deze benoeming. Jan Kees Hofker is ‘gepokt en gemazeld’ in zijn vak en heeft ruime ervaring in onze branche. Bovendien heeft hij een goede visie op het verder ontwikkelen van het veiligheidsbewustzijn van de railinfrabranche. We zien uit naar zijn komst.”

Hofker vervangt Robert Oosterhof. Hij maakte afgelopen mei bekend te vertrekken als directeur. Hij is per 1 juni aan de slag gegaan bij Ricardo Rail. Van der Aa nam zijn functie tijdelijk zijn functie waar.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.