Friese perrons verlengd

Perrons Friese stations verlengd

De perrons van Friese stations zijn verlengd. Hierdoor kunnen er in de zomer extra lange treinen rijden in Friesland. Het gaat om de stations aan het tracé tussen Leeuwarden en Harlingen Haven.

Het is in de stoptreinen in Friesland extra druk in de zomermaanden vanwege vakantiegangers. Reizigers nemen namelijk de veerboot vanaf station Harlingen Haven van en naar Vlieland en Terschelling. Ook zijn er drukbezochte evenementen zoals het Oerol Festival op Terschelling en de jaarlijkse Vlootdag in Harlingen. Sinds dit voorjaar rijdt vervoerder Arriva met langere treinen op het tracé tussen de stations Leeuwarden en Harlingen Haven.

Perrons

De perrons moeten wel geschikt zijn voor een langere trein. Daarom heeft spoorbeheerder een aannemer opdracht gegeven dat te doen. Het perron van station Harlingen kreeg er 25 meter bij. Ook in Franeker is de perronlengte geschikt gemaakt voor langere treinen.

Onderwerpen: ,

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.