Metroverbinding Hoekse Lijn in Vlaardingen

App herkent beginnende storing spoor met beeldherkenning

Foto: Marieke van Gompel

Siemens en Strukton ontwikkelen op dit moment een applicatie die aan de hand van automatische beeldherkenning beginnende storingen aan de spoorinfrastructuur opmerkt voordat ze optreden. Het gaat om een combinatie van Internet of Things (IoT), slim onderhoud en assetmanagement. Deze innovatie wordt voor het eerst gepresenteerd op de spoorvakbeurs InnoTrans die van 18 tot en met 21 september in Berlijn plaatsvindt.

De bedrijven combineren de kennis van Siemens op het gebied van data-analyse en artificial intelligence en de domeinkennis van Strukton op het gebied van spooronderhoud. De bedrijven maken daarbij gebruik van het assetmanagement-platform Railigent van Siemens in combinatie met een videomonitoringssysteem.

Beschikbaarheid spoor

Van spooraannemers wordt steeds meer verlangd dat zij de beschikbaarheid van de spoorinfrastructuur verhogen en tegelijkertijd de kosten van het onderhoud terugdringen. Volgens Siemens en Strukton kunnen nieuwe technieken zoals remote sensing en het analyseren van big data hierbij helpen.

Directeur Jacob Zeeman van Strukton Rail: “Het Railigent platform stelt ons in staat om door de combinatie van de gewenste software-architectuur en artificial intelligence met bewezen werkmethodes en technieken een evolutionaire benadering van slim onderhoud te realiseren. Hiermee kunnen wij onze klanten wereldwijd helpen storingen te voorkomen, onderhoud vooruit te plannen, kosten te reduceren en de beschikbaarheid van het spoor te verbeteren.”

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

App herkent beginnende storing spoor met beeldherkenning | SpoorPro.nl
Metroverbinding Hoekse Lijn in Vlaardingen

App herkent beginnende storing spoor met beeldherkenning

Foto: Marieke van Gompel

Siemens en Strukton ontwikkelen op dit moment een applicatie die aan de hand van automatische beeldherkenning beginnende storingen aan de spoorinfrastructuur opmerkt voordat ze optreden. Het gaat om een combinatie van Internet of Things (IoT), slim onderhoud en assetmanagement. Deze innovatie wordt voor het eerst gepresenteerd op de spoorvakbeurs InnoTrans die van 18 tot en met 21 september in Berlijn plaatsvindt.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.