Een tram van de Uithoflijn wordt getest, Twitter @pvermeu2

Provincie start marktconsultatie voor koppeling tramlijnen Utrecht

De provincie Utrecht is een marktconsultatie gestart voor het project Vernieuwing Regionale Tramlijn in Utrecht. Op dit moment wordt er gewerkt aan de uitbreiding van het tramnetwerk in de regio Utrecht met de Uithoflijn. Deze nieuwe tramverbinding moet in 2020 worden gekoppeld aan de bestaande SUNIJ-lijn tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein.

Het project Vernieuwing Regionale Tramlijn heeft twee doelen. Het eerste doel is dat de SUNIJ-lijn moet worden voorbereid op een koppeling met de Uithoflijn en exploitatie met lagevloertrams. Het tweede doel is om de spoorinfrastructuur van een deel van de SUNIJ-lijn te vervangen, omdat dit het einde van de levensduur heeft bereikt. Daarbij gaat het om de spoorinfrastructuur ten zuiden van Nieuwegein stadscentrum. Naast de spoorvernieuwing worden ook alle 23 haltes verlengd en verlaagd, zodat de nieuwe lagevloertrams hier goed kunnen halteren.

Planning

Het project Vernieuwing Regionale Tramlijn staat gepland voor januari 2019 tot en met september 2020. Om de werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren wordt de SUNIJ-lijn rond de periode juli/augustus 2020 negen weken buiten dienst gesteld. Daarna vindt een test- en proefbedrijf van drie weken plaats. Daarna wordt de infrastructuur in gebruik genomen.

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 23 mei aanmelden om deel te nemen aan de marktconsultatie. Op 24 mei ontvangen zij het concept van het aanbestedingsdocument. Op 15 juni is de uiterste termijn voor het versturen van een reactie.

Bekijk hier de marktconsultatie.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.