Amstelveenlijn

Verkiezing voor nieuwe naam tramlijn Amsterdam-Uithoorn gestart

Bron: http://amstelveenlijn.nl/nieuws/2018/lijnnaamverkiezing/

Inwoners van de gemeenten Uithoorn, Amstelveen en Amsterdam worden gevraagd om mee te denken over een naam voor de nieuwe tramverbinding tussen Amstelveen Westwijk en Uithoorn. Zij kunnen kiezen tussen tussen Amstellandtram, Legmeerlijn, Poldertram, ViaVeenlijn en Amsteltram. Wethouders Marvin Polak van Uithoorn en Jeroen Brandes van Amstelveen gaven dinsdag het startsein voor deze verkiezing.

De huidige Amstelveenlijn wordt op dit moment omgebouwd tot een hoogwaardige tramverbinding tussen Amstelveen Westwijk en Amsterdam Zuid. Als de ombouw eind 2020 klaar is, dan wordt de trambaan doorgetrokken naar het centrum van Uithoorn. Daardoor ontstaat een regionale tramlijn die station Amsterdam Zuid en Uithoorn via Amstelveen verbindt.

Verkiezing

Inwoners kunnen tot en met 14 april stemmen via www.vervoerregio.nl, of met stembriefjes in het bezoekerscentrum Amstelveen InZicht en in het gemeentehuis van Uithoorn. De Vervoerregio organiseert deze verkiezing en verloot onder alle inzenders vijf cadeaubonnen en een uitnodiging voor de feestelijke start van de tramlijn.

Vervoerregio Amsterdam is de opdrachtgever van het spoorproject. Metro en Tram van de gemeente Amsterdam begeleidt de uitvoering. Hoofdaannemer is VITAL, een samenwerkingsverband van de VolkerWessels-ondernemingen Van Hattum en Blankevoort, VolkerRail en KWS. Er is driehonderd miljoen euro gereserveerd voor het project.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Verkiezing voor nieuwe naam tramlijn Amsterdam-Uithoorn gestart”

Cornelius Koelewijn|13.03.18|21:29

Amsteltram klinkt wel aardig!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.