Nieuwe webshop Voestalpine Railpro

Voestalpine Railpro lanceert nieuwe webshop voor spoormaterialen

Voestalpine Railpro heeft een nieuwe webshop gelanceerd waarop haar productportfolio te vinden is. De spoorleverancier speelt daarmee in op de groeiende behoefte van de markt om producten direct online te kunnen bekijken, bestellen en laten bezorgen. Daarnaast sluit dit aan bij de ambitie van Voestalpine om de spoorsector één loket te bieden voor alle spoordiensten.

Projectleider ICT Marco Verschelden van Voestalpine Railpro: “Nu kunnen betrokkenen bij een spoorproject een onderdeel opzoeken via railpro.online en bij wijze van spreken direct een vergelijking maken met het product dat in de baan ligt om zeker te weten dat het om het juiste onderdeel gaat. Je zou bijna kunnen zeggen dat onze website een naslagwerk voor spoorproducten is geworden.”

Assortiment

Voestalpine Railpro levert een groot assortiment railinfra-producten. Het assortiment bestaat uit bovenbouwmaterialen, elektrotechnische materialen en ook complete systemen al dan niet geassembleerd. De producten zijn in de webshop onderverdeeld in de categorieën spoorstaven en lasmiddelen, liggers, overwegen, steenslag, wissel- en baanconstructies, ondergrondse infra, treinbeheersing, bovenleiding en serviceproducten.

De webshop is voorzien van de modernste technieken op het gebied van online verkoop en heeft een modern design. Bovenaan de pagina prijkt een mooie bewegende banner waar spoorbeelden voorbijkomen die passen bij het aanbod van de website. Het winkelmandje is – heel toepasselijk – de karakteristieke, blauwe ballastwagon van Voestalpine die gevuld kan worden met producten. Voordat een klant de producten in het winkelmandje zet, kan hij of zij een lijst producten aan een wensenlijst toevoegen waar op een later moment een selectie uit wordt gemaakt om over te gaan tot aanschaf.

Producten

Bij alle producten staan uitgebreide productspecificaties zoals de productcode, waar in het spoor het toepasbaar is, het gewicht, de lengte en breedte. Manager Communicatie Nelian Hoeksema: “Als er op een bepaald product wordt geklikt, verschijnen er ook gerelateerde producten. Bijvoorbeeld de bevestigingssystemen die nodig zijn om het onderdeel in het spoor vast te kunnen zetten.”

Hoeksema wijst erop dat bedrijven zelf een profiel kunnen aanmaken op de website, waarmee ze hun eigen medewerkers bepaalde bevoegdheden kunnen geven. “Ondernemers kunnen hun medewerkers een budget toekennen om producten te bestellen. Ieder bedrijf kan deze bedragen en bevoegdheden voor personeel naar eigen wens inrichten.” In ‘mijn account’ kunnen bedrijven een overzicht van bestellingen, orderstatussen en persoonlijke instellingen raadplegen.

Verschelden: “In dezelfde handeling dat je producten of onderdelen bestelt, kun je direct het logistieke proces inplannen naar het gewenste adres, zoals een magazijn of een spoorlocatie.”

Lees ook:

Voestalpine opent Voorraad op Locatie in Roosendaal

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.