Trein ontspoort na aanrijding met dieplader op bewaakte overweg in Wouw, foto: ProRail

Verkeerssituatie bij spoorwegovergang Wouw verbeterd

De verkeerssituatie bij de bewaakte spoorwegovergang aan de Plantagebaan in Wouw is verbeterd, nadat daar op 28 april van dit jaar een ongeluk gebeurde. Een NS-intercity botste toen op een dieplader die vast was komen te staan op de overweg. Een conducteur raakte daarbij lichtgewond. Om de situatie veiliger te maken zijn objecten die een goede draai in de weg staan verplaatst, waaronder een lantaarnpaal. Ook is de berm verstevigd met grasbetontegels.

De gemeente Roosendaal heeft in samenwerking met ProRail de verkeerssituatie bij de Plantagebaan aangepast.

De chauffeur van de dieplader was op 28 april op weg naar een bedrijf dat vlakbij de de overweg is gevestigd. Om daar te komen, moest hij direct na de overweg een scherpe bocht maken. Omdat dit niet meteen lukte, kwam het voertuig op de overweg stil te staan. De trein die aan kwam rijden, kon op dat moment niet meer stoppen en botste op de dieplader. Dit had een enorme ravage tot gevolg.

Verkeerssituatie

Door de verkeerssituatie aan te passen, is de kans op herhaling verkleind. Vrachtwagens kunnen de bocht nu makkelijker nemen. De kans dat er nogmaals een dieplader komt vast te staan op de overweg is volgens ProRail aanzienlijk verkleind.

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.