Zelfsignalerende Kortsluit Lans 3000 Remote Control (ZKL 3000 RC), foto: Bouwfotografe

Kortsluitlans Dual Inventive ligt straks ook in het spoor van New York

Strukton Rail North America heeft van een reizigersvervoerder in de staat New York de opdracht gekregen om de Zelfsignalerende Kortsluit Lans 3000 Remote Control (ZKL 3000 RC) te leveren. Met deze innovatieve technologie wil de New Yorkse spoorvervoerder de veiligheid van baanwerkers verbeteren, en tegelijkertijd de spoorbeschikbaarheid verbeteren. De hinder voor het treinverkeer wordt met de ZKL 3000 RC tot een minimum beperkt, omdat het systeem semi-permanent in het spoor ligt.

De ZKL 3000 RC is een door Dual Inventive, technologiepartner van Strukton, ontwikkelde, zelfsignalerende kortsluitlans. Het innovatieve systeem stelt geautoriseerde baanwerkers in staat om gecontroleerd het spoor buiten dienst te nemen en een veilige werkomgeving te creëren. De lans wordt eenmalig in het spoor geplaatst en kan vervolgens op afstand, zonder dat een medewerker het spoor in hoeft, worden in- en uitgeschakeld. De ZKL 3000 RC kan via een smartphone of tablet worden bediend.

Bezet spoor

Als de ZKL 3000 RC wordt ingeschakeld, simuleert deze een trein in een baanvak, waardoor een bezet spoor-melding wordt gecreëerd en de seinen op rood gaan. Het baanvak wordt direct geblokkeerd, en spoorwerkers kunnen hun werk veilig en efficiënt doen. Doordat het systeem in korte tijd in- en uitgeschakeld worden, kunnen baanwerkers binnen korte tijd aan de slag en blijft de maximale benutting van het spoor door het treinverkeer mogelijk.

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.