DEKRA Award 2016

DEKRA award uitgereikt aan veiligheidsbewuste ondernemingen

Het internationale test- en certificeringsbedrijf DEKRA heeft dinsdagavond de DEKRA award uitgereikt aan bedrijven die vooroplopen op het gebied van veiligheid. Nederlands technologiebedrijf voor het spoor Dual Inventive was genomineerd, maar viel helaas buiten de prijzen. Winnaars waren Voith in de categorie Arbeidsveiligheid, Axa in de categorie Veiligheid in huis en Truckers Life Stiftung in de categorie Transportveiligheid.

Dual Inventive was genomineerd in de categorie Veiligheid op de werkvloer met het werkplekbeveiligingssysteem Zelfsignalerende Kortsluitlans 3000 RC. Met het gebruik van de ZKL 3000 RC-technologie kan de werkplekbeveiliging op afstand worden ingeschakeld, waardoor baanwerkers niet meer het spoor in hoeven om een veilige werkzone te creëren.

Dual Inventive werd door DEKRA Rail Nederland aangedragen en werd vervolgens uit vele inzendingen genomineerd. Pieter Dings van DEKRA Rail: “Het is wel bijzonder om te zien dat er bij een internationale organisatie zoals DEKRA, die nog veel met de automotive sector wordt geassocieerd, een Nederlands spoorbedrijf tot de genomineerden behoort.

Award

DEKRA reikte de award uit in samenwerking met het Duitse economische magazine WirtschaftsWoche. Ook het Duitse ministerie van Economische Zaken en Energie is nauw bij de award betrokken. In voorgaande jaren hebben bedrijven als Airbus, Eaton Industries, EBM-papst, EnBW, Voith en Volkswagen gewonnen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.