National Rail Awards, Network Rail

Network Rail wint Safety Award met systeem Dual Inventive

Network Rail heeft de Safety Award gewonnen met het ‘Safe and efficient access’ project. De Safety Award is een onderdeel van de National Rail Awards, een belangrijke erkenning in de Britse spoorbranche. Network Rail werkt in het winnende project met het werkplekbeveiligingssysteem ZKL 3000 RC van technologiebedrijf Dual Inventive.

Network Rail is dermate tevreden over de zelfsignalerende kortsluitlans van Dual Inventive dat ze besloot om met dit systeem mee te dingen in de National Rail Awards. De National Rail Awards werden voor de zeventiende keer uitgereikt. De uitreiking vond op 22 september plaats in het Grosvenor House Hotel in Londen.

“De award erkent het werk en toewijding van het Network Rail High Output team, in het bijzonder Program Manager Gordon Williams, voor het stimuleren van het gebruik het ZKL 3000 RC systeem in dit project”, zegt directeur Lex van de Poel van Dual Inventive.

Buitendienststelling spoor

Voordat het systeem van het Nederlandse technologiebedrijf in gebruik werd genomen waren er voor een buitendienststelling van het Britse spoor zeventien afzonderlijke telefoongesprekken nodig om dit te regelen. Daarnaast moesten baanwerkers een aantal uren het spoor in om ontstekers en markeerborden te plaatsen, met bijkomende veiligheidsrisico’s.

Met het gebruik van de ZKL 3000 RC-technologie kan de werkplekbeveiliging op afstand worden ingeschakeld, waardoor baanwerkers niet meer het spoor in hoeven om een veilige werkzone te creëren. Daarbinnen kan de werktrein door de werkzone worden begeleid, met minimale aanwezigheid van baanwerkers. Het voertuig beweegt zich in de juiste positie, terwijl het spoor tot één minuut voordat het werk begint in dienst kan blijven. Dit levert 20 minuten extra werktijd op bij iedere buitendienststelling.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.