Timelapse-video: loodzware liggers over spoor getakeld

Voor de verbreding van een provinciale weg tussen Zaandam en Hoorn werden begin juli een aantal loodzware liggers van tientallen meters lang over het spoor getakeld. Spoorbeheerder ProRail werkte hiervoor nauw samen met de provincie Noord-Holland, en bracht in een timelapse-video in beeld hoe het project werd uitgevoerd.

Bij een timelapse-video wordt één camera op een bepaald punt gericht, in dit geval de werkzaamheden bij het spoor. Deze camera maakt iedere zoveel minuten een foto, welke vervolgens achter elkaar worden gemonteerd en een beeld geven van de activiteit in die periode.

Nieuw viaduct over het spoor

De werkzaamheden vonden plaats in de nacht van 6 op 7 juli. Maar liefst dertien loodzware liggers van bijna 40 meter lang werden over het spoor getakeld tussen Zaandam en Hoorn.

Sporen en wegen kruisen elkaar op veel plaatsen in het land. Zo ook tussen Zaandam en Hoorn: de autoweg N244 gaat daar over het spoor heen. De provincie Noord-Holland is de N244 aan het verbreden om de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren. Een nieuw viaduct over het spoor is onderdeel van de bredere N244 met extra rijstroken. Vanaf voorjaar 2017 heeft de N244 vier rijstroken. Ook over het spoor dus.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie

1 reactie op “Timelapse-video: loodzware liggers over spoor getakeld”

Geert Bijker|15.07.16|08:49

Dan er maar over heen,leuk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.