Station Manchester Picadilly, foto: Flickr/joshtechfission

BAM haalt spooropdracht in Engeland binnen

BAM Nuttall, de Britse infrabouwer van BAM, heeft in een joint venture met Skanska een opdracht binnengehaald van het spoorproject Ordsall Chord. Ordsall Chord maakt deel uit van het grotere project Northern Hub, waarbij het spoornetwerk in het noorden van Engeland wordt verbeterd. De opdrachtgever is de Britse spoorbeheerder Network Rail. De financiële details van de opdracht zijn niet bekendgemaakt.

Het project omvat de aanleg van belangrijke infrastructurele voorzieningen in het centrum van Manchester. Daarmee wordt een knelpunt in het spoortraject ten zuiden van station Manchester-Piccadilly opgelost en zijn snellere, meer frequente treinverbindingen mogelijk met het noorden van Engeland.

Economische groei

De spoorwerkzaamheden maken deel uit van het ‘Northern Powerhouse’-initiatief van de Britse overheid om de economische groei in het noorden van het land te stimuleren.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BAM haalt spooropdracht in Engeland binnen | SpoorPro.nl
Station Manchester Picadilly, foto: Flickr/joshtechfission

BAM haalt spooropdracht in Engeland binnen

BAM Nuttall, de Britse infrabouwer van BAM, heeft in een joint venture met Skanska een opdracht binnengehaald van het spoorproject Ordsall Chord. Ordsall Chord maakt deel uit van het grotere project Northern Hub, waarbij het spoornetwerk in het noorden van Engeland wordt verbeterd. De opdrachtgever is de Britse spoorbeheerder Network Rail. De financiële details van de opdracht zijn niet bekendgemaakt.

Het project omvat de aanleg van belangrijke infrastructurele voorzieningen in het centrum van Manchester. Daarmee wordt een knelpunt in het spoortraject ten zuiden van station Manchester-Piccadilly opgelost en zijn snellere, meer frequente treinverbindingen mogelijk met het noorden van Engeland.

Economische groei

De spoorwerkzaamheden maken deel uit van het ‘Northern Powerhouse’-initiatief van de Britse overheid om de economische groei in het noorden van het land te stimuleren.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.