Treinstation Utrecht Centraal

Movares boekt nettowinst van 3,5 miljoen euro over 2015

Movares heeft in 2015 een nettowinst van 3,5 miljoen euro behaald. Het bedrijfsresultaat van de Movares Group bedroeg 6,4 miljoen euro bij een omzet van 133 miljoen euro. Het ingenieursbureau spreekt van een positieve resultaat ondanks de lastige markt­omstandig­heden.

Volgens Movares werpt de gestage verbreding zijn vruchten af. Waar de omzet op de railmarkt in 2015 een lichte terugloop liet zien, groeide echter de omzet in de markten voor regionale overheden, Rijkswaterstaat, aannemers en op de water- en energiemarkt.

Innovatiestudio’s

“Voor een relatief gespecialiseerd bureau als Movares is het belangrijk om steeds met nieuwe vindingen op onze werkvelden te komen”, aldus het ingenieursbureau. Daarbij hielp de aanpak met Innovatiestudio’s. In de innovatiestudio’s worden medewerkers uitgedaagd in een bepaalde periode aan door henzelf aangedragen innovatie te werken. Dit gebeurt zoveel mogelijk samen met een klant. Na afloop van het onderzoek wordt het resultaat in de afdeling opgepakt en verder geïmplementeerd. In 2015 brachten deze studio’s goede resultaten op gebieden als waterveiligheid, spoorbeveiliging, simulatie en duurzaamheid.

Ook op het gebied van procesautomatisering (integraal ontwerpen, BIM) ziet het bedrijf een sterke ontwikkeling. In 2015 zijn naar analogie van de Innovatiestudio’s ook Businessstudio’s ingericht. Daarmee wil Movares meer focus leggen in de markt op een aantal van haar specialiteiten zoals beweegbare bruggen, assetmanagement en simulaties.

Plannen 2016

Het beleid voor 2016 is erop gericht te blijven groeien in toegevoegde waarde en ook te groeien in aantal medewerkers. Voor de werkvelden die in de Businessstudio’s verder worden ontwikkeld, heeft Movares een extra aantal ervaren specialisten nodig.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.