Afteller, station, perron, NS-trein, conducteur

Afteller op station leidt tot snellere doorstroming treinverkeer

ProRail en NS zijn van plan om 105 treinstations in Nederland uit te rusten met een afteller die terugtelt tot het vertrek van de trein, zodat treinen stipter kunnen vertrekken. Uit een proef van ProRail en NS op stations Hilversum en Hilversum Sportpark blijkt dat het vertrekproces beter verloopt door de aftellers. Ook gaat de veiligheid op de overwegen achter de stations omhoog. Daarom zijn ProRail en NS voornemens om het systeem op meerdere stations met een overweg kort ervoor of erna te installeren.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Afteller op station leidt tot snellere doorstroming treinverkeer”

Arco Sierts|18.01.16|10:16

De vervroegde vertrekprocedure was onderdeel van mijn inzending voor de ProRail Prijsvraag 2006-2007. Op enkelspoor levert dit namelijk de allergrootste baten op. Helaas pastte het niet in het lightraildogma van ProRail, congresorganisatoren en besmette ambtenaren. Zodoende won het bizarre vertrammingsproject Zwolle-Kampen. Dat mislukte uiteraard en wordt nu alsnog aangepakt mbv gratis advies van ondergetekende aan statenleden. Ook de Afteller is het resultaat van onbetaalde politieke lobby.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Afteller op station leidt tot snellere doorstroming treinverkeer | SpoorPro.nl
Afteller, station, perron, NS-trein, conducteur

Afteller op station leidt tot snellere doorstroming treinverkeer

ProRail en NS zijn van plan om 105 treinstations in Nederland uit te rusten met een afteller die terugtelt tot het vertrek van de trein, zodat treinen stipter kunnen vertrekken. Uit een proef van ProRail en NS op stations Hilversum en Hilversum Sportpark blijkt dat het vertrekproces beter verloopt door de aftellers. Ook gaat de veiligheid op de overwegen achter de stations omhoog. Daarom zijn ProRail en NS voornemens om het systeem op meerdere stations met een overweg kort ervoor of erna te installeren.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Afteller op station leidt tot snellere doorstroming treinverkeer”

Arco Sierts|18.01.16|10:16

De vervroegde vertrekprocedure was onderdeel van mijn inzending voor de ProRail Prijsvraag 2006-2007. Op enkelspoor levert dit namelijk de allergrootste baten op. Helaas pastte het niet in het lightraildogma van ProRail, congresorganisatoren en besmette ambtenaren. Zodoende won het bizarre vertrammingsproject Zwolle-Kampen. Dat mislukte uiteraard en wordt nu alsnog aangepakt mbv gratis advies van ondergetekende aan statenleden. Ook de Afteller is het resultaat van onbetaalde politieke lobby.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.