Paul Lorist en Sandra Ikking ontvangen het Veiligheidscertificaat Lokaal Spoor uit handen van vice-voorzitter Tom de Bruijn

RET en HTM ontvangen veiligheidscertificaat Lokaal Spoor

Vervoerders RET en HTM hebben dinsdag het Veiligheidscertificaat Lokaal Spoor ontvangen uit handen van Tom de Bruijn, vice-voorzitter van de Vervoersautoriteit Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Het certificaat is verleend in het kader van de nieuwe Wet lokaal spoor.

Volgens de Wet lokaal spoor, die op 1 december in werking treedt, worden provincies en metropoolregio’s verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van het regionale railnetwerk. Een onderdeel daarvan is dat de lokale overheid een veiligheidscertificaat verstrekt aan de vervoerder.

Certificaat

Vervoerders met een door de Inspectie Leefomgeving en Transport goedgekeurd Veiligheidsbeheersysteem krijgen het veiligheidscertificaat uitgereikt. Tom de Bruijn: “Bij de invoering van de Wet lokaal spoor in de Metropoolregio is zorgvuldig en op basis van ieders expertise samengewerkt tussen de MRDH, HTM en de RET. Die samenwerking sluiten we vandaag zeker niet af, we markeren hem met deze feestelijke uitreiking.”

HTM en de RET verzorgen het metro- en tramvervoer, inclusief RandstadRail, in de Metropoolregio. “Reizigers comfortabel, snel en veilig vervoeren is het uitgangspunt voor HTM in haar dienstverlening. De Wet lokaal spoor verandert daaraan niets, maar formaliseert onze huidige werkwijze op het gebied van railinfra-projecten”, aldus Sandra Ikking, lid van het directieteam van HTM.

Beheerder

Op basis van de Wet lokaal spoor worden HTM en de RET ook officieel aangewezen als beheerder van het lokaal spoor en belast met de verkeersleiding. Directeur Paul Lorist, directeur Techniek bij de RET, is trots: “Het veilig vervoeren van onze reizigers en het als een rentmeester beheren van de tram- en metrobaan doen we al vele jaren. Met het verkrijgen van het veiligheidscertificaat en de toewijzing als beheerder wordt dat als gevolg van de Wet lokaal spoor nu ook nog eens formeel door de Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag bevestigd.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “RET en HTM ontvangen veiligheidscertificaat Lokaal Spoor”

Maurice Herbergs|02.12.15|12:07

trots er deel van uit te maken!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.