Ontwerp, station Elst

Mobilis wint aanbesteding voor onderdoorgangen station Elst

Aannemer Mobilis heeft de aanbesteding gewonnen voor de bouw van twee nieuwe onderdoorgangen en een nieuwe perronkap bij station Elst. Dat heeft opdrachtgever ProRail bekendgemaakt. Het gaat om een opdracht ter waarde van zo’n 8,5 miljoen euro.

De onderdoorgangen zorgen ervoor dat de bereikbaarheid van Elst wordt verbeteren. Ook maken ze een groei van het treinverkeer mogelijk. De aanleg van de onderdoorgangen is een wens van de gemeente Overbetuwe en wordt mede gefinancierd door Stadsregio Arnhem Nijmegen, de provincie Gelderland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Overweg

Het verkeer dat nu het spoor bij station Elst oversteekt, is aangewezen op een overweg aan de Nieuwe Aamsestraat. Door de aanleg van de onderdoorgangen kan de overweg worden weggehaald. 

Er komt een onderdoorgang specifiek voor gemotoriseerd verkeer zoals auto’s, bussen en hulpverleningsdiensten. Er komt op de plek van de overweg een onderdoorgang voor fietsers en voetgangers. De onderdoorgangen kunnen naar verwachting eind 2016 in gebruik  worden genomen.

Perronkap

Vanuit de fietstunnel komen er trapopgangen en liften naar het perron. Daarmee is het ook een transfertunnel. De kiosk en de wachtruimte komen onder de nieuwe overkapping te staan en krijgen aan de buitenzijde een opknapbeurt.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.