Strukton kantoor in Utrecht

Strukton gaat Amsterdamse tunnels onderhouden

Strukton heeft het contract gegund gekregen voor het onderhoud van de bestaande technische installaties van de Piet Heintunnel, inclusief een trambuis en de Arenatunnel in Amsterdam. Deze opdracht is verleend door Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer van de gemeente Amsterdam, . Het contract gaat in per 1 september 2014 en heeft een looptijd van twee jaar, met de mogelijkheid tot verlenging met één jaar. De contractwaarde bedraagt ongeveer één miljoen euro.

Strukton gaat de tunnelgerelateerde elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties in de twee tunnels onderhouden. De werkzaamheden bestaan uit het plannen en begeleiden van onderhoudswerkzaamheden en het verrichten van preventief en correctief onderhoud aan de elektrotechnische-, werktuigbouwkundige- en besturingsinstallaties van bijvoorbeeld de verkeerslichten, slagbomen, blussysteem en de ventilatoren.

Assetmanagement

Tevens wordt gedurende de contractperiode de basis gelegd voor de inrichting van een assetmanagement-systeem. Daarmee krijgt de gemeente inzicht in de staat van de installaties en kan het onderhoud in de toekomst risicogestuurd plaatsvinden. Daarnaast vormt het de basis voor een toekomstig prestatiecontract. De opdracht is verkregen op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI).

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.