Hans de Regt, directeur, DeltaRail, adviesbureau, spoorbranche

Directeur Plurel: steeds nieuwe vraagstukken voor onderhoud spoor

De optimalisatie van het Nederlandse spoorsysteem komt steeds weer voor nieuwe vraagstukken te staan als het gaat om het onderhoud en de veiligheid. Dat zegt directeur Hans de Regt van Plurel in een radio-interview met Werken.fm. “Er rijden al 175 jaar treinen in Nederland. Je zou verwachten dat de problemen na zo’n lange tijd wel voorbij zijn.” Maar dat is dus niet het geval, weet de directeur.

Plurel voert op dit moment tests uit voor NS Reizigers, waarbij het bedrijf de gladheid aanpakt die ontstaat door herfstbladeren op de rails. Volgens De Regt wordt optimalisatie in het spoor steeds belangrijker. “We helpen onze klanten met testen en zaken voorspellen. We kijken hoe treinen zich in de toekomst gedragen. Zodat vervoerders beter hun onderhoud kunnen optimaliseren. Als je de toekomst beter kunt voorspellen, dan kun je goed bepalen hoeveel onderhoud je moet plegen en voorspellen wanneer iets kapot gaat.”

Optimalisering onderhoud

Zeker in deze economisch wat moeilijkere tijd is optimalisatie van het onderhoud heel relevant, zo stelt de directeur. “Er zijn veel systemen in Nederland die wat ouder zijn zoals de bagagesystemen op Schiphol, het spoornet en de infrastructuur van Rijkswaterstaat.”

“De vraag is moeten we die helemaal vervangen of kunnen we waar het nodig is onderhoud plegen, waardoor we het weer tien jaar kunnen gebruiken. Dat scheelt in de kosten en het is ook een stukje duurzaamheid wat je kunt bieden aan de klanten”, legt hij uit.

Andere branches

Volgens De Regt is er veel overlap tussen de verschillende branches en heeft Plurel daarom een multidisciplinaire aanpak. “Van een grote afstand lijken zaken veel van elkaar te verschillen. Maar op Schiphol heb je ook karretjes op wieltjes en vinden dezelfde fenomenen plaats als op het Nederlandse spoor.”

“Onze mensen die een werktuigbouwkundige, een chemische of een elektrotechnische achtergrond hebben, kunnen met de kennis die ze bij het ene systeem hebben opgedaan prima uit de voeten met andere systemen. Dus als je heel dicht bij het bewegende systeem kijkt, dan is er eigenlijk heel veel overlap en kun je juist heel veel kennis in verschillende branches gebruiken”, aldus de directeur.

Beluister hier het gehele radio-interview met Hans de Regt (start vanaf 16:48).

Bekijk hier de videoreportage die SpoorPro maakte over de tests tegen herfstgladheid:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Directeur Plurel: steeds nieuwe vraagstukken voor onderhoud spoor | SpoorPro.nl
Hans de Regt, directeur, DeltaRail, adviesbureau, spoorbranche

Directeur Plurel: steeds nieuwe vraagstukken voor onderhoud spoor

De optimalisatie van het Nederlandse spoorsysteem komt steeds weer voor nieuwe vraagstukken te staan als het gaat om het onderhoud en de veiligheid. Dat zegt directeur Hans de Regt van Plurel in een radio-interview met Werken.fm. “Er rijden al 175 jaar treinen in Nederland. Je zou verwachten dat de problemen na zo’n lange tijd wel voorbij zijn.” Maar dat is dus niet het geval, weet de directeur.

Plurel voert op dit moment tests uit voor NS Reizigers, waarbij het bedrijf de gladheid aanpakt die ontstaat door herfstbladeren op de rails. Volgens De Regt wordt optimalisatie in het spoor steeds belangrijker. “We helpen onze klanten met testen en zaken voorspellen. We kijken hoe treinen zich in de toekomst gedragen. Zodat vervoerders beter hun onderhoud kunnen optimaliseren. Als je de toekomst beter kunt voorspellen, dan kun je goed bepalen hoeveel onderhoud je moet plegen en voorspellen wanneer iets kapot gaat.”

Optimalisering onderhoud

Zeker in deze economisch wat moeilijkere tijd is optimalisatie van het onderhoud heel relevant, zo stelt de directeur. “Er zijn veel systemen in Nederland die wat ouder zijn zoals de bagagesystemen op Schiphol, het spoornet en de infrastructuur van Rijkswaterstaat.”

“De vraag is moeten we die helemaal vervangen of kunnen we waar het nodig is onderhoud plegen, waardoor we het weer tien jaar kunnen gebruiken. Dat scheelt in de kosten en het is ook een stukje duurzaamheid wat je kunt bieden aan de klanten”, legt hij uit.

Andere branches

Volgens De Regt is er veel overlap tussen de verschillende branches en heeft Plurel daarom een multidisciplinaire aanpak. “Van een grote afstand lijken zaken veel van elkaar te verschillen. Maar op Schiphol heb je ook karretjes op wieltjes en vinden dezelfde fenomenen plaats als op het Nederlandse spoor.”

“Onze mensen die een werktuigbouwkundige, een chemische of een elektrotechnische achtergrond hebben, kunnen met de kennis die ze bij het ene systeem hebben opgedaan prima uit de voeten met andere systemen. Dus als je heel dicht bij het bewegende systeem kijkt, dan is er eigenlijk heel veel overlap en kun je juist heel veel kennis in verschillende branches gebruiken”, aldus de directeur.

Beluister hier het gehele radio-interview met Hans de Regt (start vanaf 16:48).

Bekijk hier de videoreportage die SpoorPro maakte over de tests tegen herfstgladheid:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.