Kettinghor, Strukton Rail

Strukton vernieuwt Zweedse Söderås-spoorlijn

Strukton Rail gaat volgende maand in opdracht van de Zweedse spoorbeheerder Trafikverket van start met de vernieuwing van de Söderås-spoorlijn in het Zweedse Skåne. Deze vernieuwing en reconstructie heeft als doel overwegen te beveiligen en de spoorwegcapaciteit te verhogen voor snellere en zwaardere treinen. Het grootste deel van het werk staat voor 2015 gepland, maar Strukton begint al in augustus met de voorbereidende werkzaamheden.

Strukton is verantwoordelijk voor de tweede fase van een omvangrijk vernieuwingsproject van het Zweedse spoor. Na de tweede fase kan het aantal goederentreinen door het bergachtige gebied in Hallandsåsen toenemen. Na voltooiing van de derde fase kunnen er ook meer passagierstreinen rijden op de Söderås-lijn en is er een betere treinverbinding met de grote steden in de regio. Het project is belangrijk voor de regionale groei op korte en lange termijn.

Werkzaamheden

Strukton Rail gaat een nieuw seinhuis installeren voor de bediening van de seinen en wissels langs de gehele Söderås-lijn en onbewaakte overwegen vervangen door beveiligde overwegen. Daarnaast bouwt de spooraannemer een voetgangers- en fietserstunnel onder de spoorlijn in Billesholm en een spoorbrug in Källs-Nöbbelöv.

Bij de renovatie van het spoorwegemplacement in Billesholm wordt ook het enkelspoor naar dubbelspoor uitgebreid. Verder vernieuwt Strukton de spoorstaven en ballast en legt een nieuw spoor aan tussen Åstorp en Teckomatorp.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.