V250, Fyra, AnsaldoBreda

Fyra V250 nog niet volledig in dienstregeling

De nieuwe Fyra V250 is nog niet volledig in de dienstregeling opgenomen tussen Amsterdam en Rotterdam. NS Hispeed had aangekondigd dat de nieuwe trein van de Italiaanse producent AnsaldoBreda vanaf maandag een keer per uur zou rijden. Dat is echter niet gelukt. Voorlopig rijden de nieuwe treinen nog maar eens in de drie uur.

De nieuwe treinen, die tussen Amsterdam, Schiphol en Rotterdam rijden zijn een aanvulling op de huidige Fyra-treinen die twee keer per uur rijden. Omdat de treinen nog maar eens in de drie uur rijden, is het NS Hispeed niet gelukt om  om drie Fyra’s per uur in te zetten zoals eerder was voorgenomen.

Verantwoordelijke stap

Rose Teunissen, woordvoerder van NS Hispeed: “Een Fyra V250 in de drie uur is een dienstregeling die wij met zekerheid kunnen regelen. Een keer per uur zou geen verantwoordelijke stap zijn. Er is onvoldoende capaciteit en materieel.”

Dat de treinen van de Italiaanse producent storingsgevoelig zouden zijn, klopt niet volgens Teunissen. “Het gaat om nieuwe treinen, die op een nieuw traject rijden met een nieuw beveiligingssysteem. Dit is een complex proces waarvoor de tijd genomen om daar ervaring mee op te doen.”

250 kilometer per uur

De Fyra V250’s rijden met een maximale snelheid van 250 kilometer uur. De treinen van producent AnsaldoBreda rijden alleen op het traject tussen Amsterdam en Rotterdam. NS Hispeed weet nog niet wanneer de Fyra V250’s een keer per uur gaan rijden.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Fyra V250 nog niet volledig in dienstregeling”

Ludo van der Marel|12.09.12|18:07

Eindelijk…not

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fyra V250 nog niet volledig in dienstregeling | SpoorPro.nl
V250, Fyra, AnsaldoBreda

Fyra V250 nog niet volledig in dienstregeling

De nieuwe Fyra V250 is nog niet volledig in de dienstregeling opgenomen tussen Amsterdam en Rotterdam. NS Hispeed had aangekondigd dat de nieuwe trein van de Italiaanse producent AnsaldoBreda vanaf maandag een keer per uur zou rijden. Dat is echter niet gelukt. Voorlopig rijden de nieuwe treinen nog maar eens in de drie uur.

De nieuwe treinen, die tussen Amsterdam, Schiphol en Rotterdam rijden zijn een aanvulling op de huidige Fyra-treinen die twee keer per uur rijden. Omdat de treinen nog maar eens in de drie uur rijden, is het NS Hispeed niet gelukt om  om drie Fyra’s per uur in te zetten zoals eerder was voorgenomen.

Verantwoordelijke stap

Rose Teunissen, woordvoerder van NS Hispeed: “Een Fyra V250 in de drie uur is een dienstregeling die wij met zekerheid kunnen regelen. Een keer per uur zou geen verantwoordelijke stap zijn. Er is onvoldoende capaciteit en materieel.”

Dat de treinen van de Italiaanse producent storingsgevoelig zouden zijn, klopt niet volgens Teunissen. “Het gaat om nieuwe treinen, die op een nieuw traject rijden met een nieuw beveiligingssysteem. Dit is een complex proces waarvoor de tijd genomen om daar ervaring mee op te doen.”

250 kilometer per uur

De Fyra V250’s rijden met een maximale snelheid van 250 kilometer uur. De treinen van producent AnsaldoBreda rijden alleen op het traject tussen Amsterdam en Rotterdam. NS Hispeed weet nog niet wanneer de Fyra V250’s een keer per uur gaan rijden.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Fyra V250 nog niet volledig in dienstregeling”

Ludo van der Marel|12.09.12|18:07

Eindelijk…not

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.