vierde perron station Zwolle

Nieuwe planning voor werkzaamheden ZwolleSpoort

De planning van de werkzaamheden rondom station Zwolle wordt aangepast. Het treinverkeer van en naar Zwolle zal de komende zomer geen vier weken stilliggen, maar twee weekenden. Ook is er in oktober een periode van drie dagen dat er geen treinverkeer van en naar Zwolle mogelijk is.

De nieuwe planning is tot stand gekomen na overleg tussen ProRail, NS en de andere vervoerders. De buitendienststelling is nodig om bij station Zwolle een vierde perron te bouwen met oog op de aanleg van de Hanzelijn. Op 9 december wordt de Hanzelijn, de nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle, na zes jaar bouwtijd opengesteld.

Uitbreiden spoorcapaciteit

De aanleg van het vierde perron maakt deel uit van het project ZwolleSpoort, waarmee ProRail de spoorcapaciteit op station Zwolle uitbreidt. Behalve een nieuwe perron komt er een nieuwe perrontunnel, worden sporen gemoderniseerd en worden er extra trappen en roltrappen geplaatst.

Met de nieuwe werkplanning verwacht ProRail de kosten voor ZwolleSpoort beter in de hand te kunnen houden. Het uitgangspunt daarbij is dat het meest dringende werk, de aanleg van het vierde perron, het eerst wordt uitgevoerd. De resterende werkzaamheden volgen pas na 2012. De planning hiervoor moet nog uitgewerkt worden.

In de weekenden van 28 en 29 juli en 4 en 5 augustus is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Zwolle vanwege de bouw van het vierde perron. Daarnaast rijden er geen treinen tussen Zwolle en ’t Harde tussen maandag 31 juli en vrijdag 3 augustus.

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Nieuwe planning voor werkzaamheden ZwolleSpoort”

Renata|08.06.12|11:34

Hoe belangrijk zijn zaleeponennn nu echt, op dit moment en tegen de huidige marktprijs?Een actieve bijdrage aan het realiseren van een windpark in de regio Arnhem levert veel meer duurzame energie voor minder geld.Het stationsgebied doet al aan WKO, daar gaat veel meer energiewinst uit komen dan van zaleeponennn.Help als medium liever mee om bevolking en bestuurders in de regio Gelderland een realistischer beeld van duurzame bronnen te geven.Bijvoorbeeld, bijna alle overheden roepen wel dat ze energieneutraal willen zijn in 2020 of 2030.Maar geen enkele heeft een realistisch plan om dat ook te bereiken, ze verliezen zich in frut projectjes die het doel 0,1% dichterbij brengen, terwijl ze eigenlijk minstens elk jaar 5 of 10% duurzamer zouden moeten worden, afhankelijk van het gekozen jaartalEn aangezien sommige bronnen zoals een windpark er jaren staan, moet er nu al ver vooruit gedacht worden hoe het er uit ziet als we energieneutraal zijn.Waar hebben we dan die windparken neergezet, hoeveel zijner eigenlijk nodig, met welke buurgemeentes kunnen we daarvoor samenwerken?En dan de woonwijken, met woningen die er ook in 2030 nog staan, hoe zijn die dan energieneutraal geworden? Hoe gaat de energieneutrale wijk er uitzien.Allemaal ingepakte huizen met pastel stucwerkOf hele wijken in een kas overkapping met microklimaat.Wie durft dat de bestuurders uit te leggen?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.