koperdiefstal

Nieuwe kabel moet koperdiefstal verhinderen

Het Amerikaanse bedrijf Commscope heeft een speciale kabel ontwikkeld en gaat zo de strijd tegen koperdiefstal aan. Bij de kabel bestaat alleen nog de buitenkant uit koper, de kern van de kabel is gemaakt van staal.

Koperdiefstal is al tijden een groot probleem, ook op en rond het spoor. Het veroorzaakt niet alleen gevaarlijke situaties, maar ook flinke materiële schade. Met de productlijn GroundSmart Copper Clad Steel (CCS) moet een oplossing geboden worden.

Koperdief

De combinatie van staal en koper biedt genoeg elektrische geleidbaarheid voor gebruik in installaties. Waar de geleidbaarheid van staal acceptabel is, kan de koperen buitenkant van de draad de hoogste stroomsterktes verwerken.

Hoewel de CCS-draden eigenlijk bedoeld zijn voor het elektrisch aarden van installaties, zijn ze ook bruikbaar als bliksemafleider. De twee verschillende metalen worden overigens zo geconstrueerd in de draad, dat ze vrijwel niet uit elkaar te halen zijn. Daarmee is de draad voor koperdieven niet aantrekkelijk.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.