Een NS-Sprinter en een NS-intercity op station Leeuwarden, foto: NS

Prijs treinkaartjes en -abonnementen omhoog in 2022

NS corrigeert met ingang van 1 januari de prijzen van treinkaartjes en -abonnementen op basis van het verwachte inflatiecijfer. Dit is door het Centraal Planbureau (CPB) vastgesteld op 1,8 procent. De prijsverhoging van het kaartje voor de eersteklas valt met gemiddeld 3 procent echter iets steviger uit.

Dat komt volgens NS omdat de tarieven van de eersteklas in 2019 en 2020 niet verhoogd zijn. Treinkaartjes voor internationale reizen vallen in 2022 gemiddeld 2,1 procent hoger uit. Dat geldt niet voor de zogeheten Early Bird-kaartjes voor de Intercity Brussel en de kaartjes naar bestemmingen in Duitsland op basis van het Sparpreis-tarief.

De prijzen van de Fietskaart Dal, Dagkaart hond, Railrunner, Kids Vrij, Weekend Voordeel en het Groepsticket worden vanaf 1 januari ook niet verhoogd. Wel is het zo dat de Railrunner, Dagkaart Hond en de Fietskaart Dal er inmiddels ook als e-ticket zijn. Dat betekent dat je een toeslag moet betalen als je deze kaartjes aan de balie aanschaft of uit een automaat haalt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Prijs treinkaartjes en -abonnementen omhoog in 2022 | SpoorPro.nl
Een NS-Sprinter en een NS-intercity op station Leeuwarden, foto: NS

Prijs treinkaartjes en -abonnementen omhoog in 2022

NS corrigeert met ingang van 1 januari de prijzen van treinkaartjes en -abonnementen op basis van het verwachte inflatiecijfer. Dit is door het Centraal Planbureau (CPB) vastgesteld op 1,8 procent. De prijsverhoging van het kaartje voor de eersteklas valt met gemiddeld 3 procent echter iets steviger uit.

Dat komt volgens NS omdat de tarieven van de eersteklas in 2019 en 2020 niet verhoogd zijn. Treinkaartjes voor internationale reizen vallen in 2022 gemiddeld 2,1 procent hoger uit. Dat geldt niet voor de zogeheten Early Bird-kaartjes voor de Intercity Brussel en de kaartjes naar bestemmingen in Duitsland op basis van het Sparpreis-tarief.

De prijzen van de Fietskaart Dal, Dagkaart hond, Railrunner, Kids Vrij, Weekend Voordeel en het Groepsticket worden vanaf 1 januari ook niet verhoogd. Wel is het zo dat de Railrunner, Dagkaart Hond en de Fietskaart Dal er inmiddels ook als e-ticket zijn. Dat betekent dat je een toeslag moet betalen als je deze kaartjes aan de balie aanschaft of uit een automaat haalt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.