Een Arrivatrein in Heerlen, foto: Rene Hameleers/Arriva

Arriva onderzoekt video waarin vijftienjarige jongen een trein bestuurt

Arriva doet onderzoek naar een incident waarbij een vijftienjarige jongen eerder deze maand een trein van de vervoerder bestuurde. Dat bevestigde een woordvoerder zondag tegenover NU.nl, nadat een bericht over het voorval was verschenen op 1Limburg.

In een filmpje van het incident dat afgelopen weekend op Dumpert verscheen, is te zien dat de jongen onder begeleiding van een machinist de trein in beweging zet voor vertrek vanaf station Echt, gelegen tussen Sittard en Roermond. Of er op dat moment reizigers in de trein aanwezig waren, wordt niet duidelijk.

“We zijn bekend met de video. Die is ongeveer twee weken geleden opgenomen”, zegt Arriva in een verklaring. De vervoerder laat bovendien weten dat het een onderzoek is gestart naar het voorval. “Arriva heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Dit wordt niet geaccepteerd. We hebben hiervan melding gemaakt en een onderzoek ingesteld, dat loopt momenteel.”

De machinist die in het filmpje instructies geeft aan de jongen is inmiddels niet meer werkzaam bij Arriva. Of het einde van zijn dienstverband te maken heeft met het voorval in Echt, wil de vervoerder omwille van de privacy niet vertellen.

Lees meer:

Auteur: Nick Augusteijn

1 reactie op “Arriva onderzoekt video waarin vijftienjarige jongen een trein bestuurt”

Rick Yehson|02.07.21|08:44

GREAT!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.