Directeur Ad Toet van KNV, hoorzitting Tweede Kamer

Ad Toet start bij adviesbureau Berenschot

Voormalig KNV-directeur Ad Toet start bij onafhankelijke organisatieadviesbureau Berenschot als deskundige. Volgens het bureau gaat hij daar het team OV en Spoor versterken, met duurzame mobiliteit als speerpunt. Ook bij de KNV maakte hij zich hard voor dit onderwerp. 

Toet is blij met de nieuwe samenwerking: “Het is een kantoor waarmee ik vaak heb samengewerkt; het heeft een goede en bovendien groene reputatie. Ik vind het leuk om mijn expertise actief in te kunnen zetten.” Hij gaat aan de slag bij het bureau als associé deskundige. Het is geen fulltime baan, zegt Toet: “De helft van mijn tijd besteed ik aan het EU-digitaliseringsproject ELETA en de andere helft bij Berenschot.”

ELETA

In juli 2017 heeft de Europese Commissie het projectvoorstel ELETA goedgekeurd. Het innovatieproject heeft als doel om informatie over de geschatte aankomsttijden (Estimated Time of Arrival/ETA) elektronisch real time uit te wisselen met alle vervoerspartners op een spoorgoederentraject. Met de beschikbaarheid van betrouwbare informatie over de aankomsttijden van intermodale goederentreinen kan de algehele logistieke keten efficiënter worden ingericht. Hiermee kan op termijn geld worden bespaard en wordt het vervoer van goederen over het spoor aantrekkelijker.

“Met zijn jarenlange ervaring in de spoorsector, zijn brede kennis, en uitgebreide netwerk vormt Toet een waardevolle aanvulling binnen dezen groeiende propositie,” aldus Berenschot. Toet was tot eind december 2017 directeur van de werkgeversvereniging KNV. Hij verliet de organisatie na tien jaar dienstverband.

Lees ook:

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ad Toet start bij adviesbureau Berenschot | SpoorPro.nl
Directeur Ad Toet van KNV, hoorzitting Tweede Kamer

Ad Toet start bij adviesbureau Berenschot

Voormalig KNV-directeur Ad Toet start bij onafhankelijke organisatieadviesbureau Berenschot als deskundige. Volgens het bureau gaat hij daar het team OV en Spoor versterken, met duurzame mobiliteit als speerpunt. Ook bij de KNV maakte hij zich hard voor dit onderwerp. 

Toet is blij met de nieuwe samenwerking: “Het is een kantoor waarmee ik vaak heb samengewerkt; het heeft een goede en bovendien groene reputatie. Ik vind het leuk om mijn expertise actief in te kunnen zetten.” Hij gaat aan de slag bij het bureau als associé deskundige. Het is geen fulltime baan, zegt Toet: “De helft van mijn tijd besteed ik aan het EU-digitaliseringsproject ELETA en de andere helft bij Berenschot.”

ELETA

In juli 2017 heeft de Europese Commissie het projectvoorstel ELETA goedgekeurd. Het innovatieproject heeft als doel om informatie over de geschatte aankomsttijden (Estimated Time of Arrival/ETA) elektronisch real time uit te wisselen met alle vervoerspartners op een spoorgoederentraject. Met de beschikbaarheid van betrouwbare informatie over de aankomsttijden van intermodale goederentreinen kan de algehele logistieke keten efficiënter worden ingericht. Hiermee kan op termijn geld worden bespaard en wordt het vervoer van goederen over het spoor aantrekkelijker.

“Met zijn jarenlange ervaring in de spoorsector, zijn brede kennis, en uitgebreide netwerk vormt Toet een waardevolle aanvulling binnen dezen groeiende propositie,” aldus Berenschot. Toet was tot eind december 2017 directeur van de werkgeversvereniging KNV. Hij verliet de organisatie na tien jaar dienstverband.

Lees ook:

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.