Ondertekening samenwerkingsovereenkomst machinistenopleiding door NS en het Scheepvaart en Transport College

STC en NS Reizigers starten nieuwe opleiding treinmachinisten

Het Scheepvaart en Transport College (STC) en NS Reizigers starten een gecombineerde bol-bbl opleiding voor treinmachinisten van NS Reizigers. Deze mbo-opleiding begint in september 2018 in Rotterdam naast de reeds bestaande bol-opleiding machinist railvervoer die STC sinds 2011 aanbiedt. Vrijdag en zaterdag kunnen geïnteresseerden zich laten bijpraten tijdens open dagen bij STC in Rotterdam.

De nieuwe mbo-opleiding op niveau 3 is een gecombineerde bol-bbl opleiding. Studenten gaan het eerste leerjaar (bol) vijf dagen per week naar school, gecombineerd met stageperiodes. Na afloop van het eerste leerjaar (bol) volgt het officiële VVRV-examen. Na het succesvol afronden van dit VVRV examen zijn de studenten volledig bevoegd machinist.

In dienst bij NS Reizigers

Al in het tweede schooljaar komen de studenten in dienst bij NS Reizigers. Zij gaan als treinmachinist aan de slag op het traject Alphen aan den Rijn – Gouda. Daarnaast gaan zij nog één dag in de week naar school (bbl) voor diverse algemene vakken en om zich verder te verdiepen en te verbreden in het beroep van treinmachinist. Na het behalen van hun mbo-diploma kunnen de treinmachinisten ook op andere standplaatsen in Nederland aan de slag.

STC biedt de opleiding aan naast de bestaande tweejarige bol-opleiding machinist railvervoer. Deze tweejarige voltijdsopleiding leidt studenten breed op voor een baan bij een goederen- en reizigersvervoerders. Na hun studie maken studenten de keuze bij welk type bedrijf zij aan de slag willen.

Open dagen

Op vrijdag 19 (18.00 – 21.00 uur) en zaterdag 20 januari (10.00 – 14.00 uur) a.s. organiseert STC open dagen. Geïnteresseerden in de bestaande én de nieuwe opleiding machinist railvervoer zijn van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. De voorlichting vindt plaats op de STC-locatie aan de Waalhaven 16 in Rotterdam. Ook het bedrijfsleven is hierbij aanwezig om informatie te verstrekken over stageplaatsen en baankansen in de wereld van het spoor.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.