Ontslag dreigt voor duizenden werknemers van Bombardier

Treinbouwer Bombardier heeft aangekondigd circa 7500 banen te willen schrappen, waarvan het grootste deel in zijn spooronderdeel. Dit maakt onderdeel uit van een herstructureringsplan waarmee het bedrijf de kosten wil verlagen, de productiviteit wil verhogen en in de toekomst meer winst hoopt te realiseren. Het resterende deel van de banen zal waarschijnlijk verdwijnen in de ruimtevaartdivisie. 

De transportdivisie van Bombardier produceert naast treinen ook metro’s, trams en aandrijf- en signaleringssystemen voor het spoor. Daarnaast worden er ook vliegtuigen gebouwd. “De acties die we nu uitvoeren garanderen dat de juiste kostenstructuur, het juiste personeelsbestand en de juiste organisatie hebben om op de markt te kunnen concurreren en te winnen in de toekomst”, aldus Alain Bellemare, de algemeen directeur van Bombardier.

Kosten

Behalve het schrappen van banen, zullen de activiteiten van Bombardier geoptimaliseerd worden en moeten onder meer de administratieve en de ondersteunende functies in de hele organisatie ‘gestroomlijnd’ worden. Bombardier verwacht door deze maatregelen een terugkerende besparing te kunnen realiseren van circa 300 miljoen dollar aan het einde van 2018, circa 2,75 miljoen euro.

De treinfabrikant laat verder weten dat de effecten voor het personeel deels gecompenseerd zullen worden omdat er juist mensen geworven worden voor de projecten waarop veel winst en groei te behalen is. Dit zijn vooral projecten in de luchtvaart, maar betreft ook grote spoorcontracten.

Auteur: Inge Jacobs

Inge is redacteur van SpoorPro en vaste redacteur van OVPro, het vakblad voor OV-professionals.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ontslag dreigt voor duizenden werknemers van Bombardier | SpoorPro.nl

Ontslag dreigt voor duizenden werknemers van Bombardier

Treinbouwer Bombardier heeft aangekondigd circa 7500 banen te willen schrappen, waarvan het grootste deel in zijn spooronderdeel. Dit maakt onderdeel uit van een herstructureringsplan waarmee het bedrijf de kosten wil verlagen, de productiviteit wil verhogen en in de toekomst meer winst hoopt te realiseren. Het resterende deel van de banen zal waarschijnlijk verdwijnen in de ruimtevaartdivisie. 

De transportdivisie van Bombardier produceert naast treinen ook metro’s, trams en aandrijf- en signaleringssystemen voor het spoor. Daarnaast worden er ook vliegtuigen gebouwd. “De acties die we nu uitvoeren garanderen dat de juiste kostenstructuur, het juiste personeelsbestand en de juiste organisatie hebben om op de markt te kunnen concurreren en te winnen in de toekomst”, aldus Alain Bellemare, de algemeen directeur van Bombardier.

Kosten

Behalve het schrappen van banen, zullen de activiteiten van Bombardier geoptimaliseerd worden en moeten onder meer de administratieve en de ondersteunende functies in de hele organisatie ‘gestroomlijnd’ worden. Bombardier verwacht door deze maatregelen een terugkerende besparing te kunnen realiseren van circa 300 miljoen dollar aan het einde van 2018, circa 2,75 miljoen euro.

De treinfabrikant laat verder weten dat de effecten voor het personeel deels gecompenseerd zullen worden omdat er juist mensen geworven worden voor de projecten waarop veel winst en groei te behalen is. Dit zijn vooral projecten in de luchtvaart, maar betreft ook grote spoorcontracten.

Auteur: Inge Jacobs

Inge is redacteur van SpoorPro en vaste redacteur van OVPro, het vakblad voor OV-professionals.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.