Bob Huisman van NedTrain Stagebegeleider van het Jaar 2016

Bob Huisman van NedTrain is verkozen tot Stagebegeleider van het Jaar 2016. Dat is maandagmiddag bekendgemaakt tijdens de uitreiking van deze award bij kennisnetwerk Railforum in Utrecht. Ook werd er voor het eerst een Praktijkbegeleider van het Jaar verkozen. Deze prestigieuze titel mag Patrick Pool van HTM dit jaar dragen.

Railforum reikte de prijzen aan de begeleiders uit om het belang van stageplekken in de spoorsector aandacht te geven. “Een goede stagebegeleider kan de eerste indruk van jonge mensen van de sector maken of breken. Het vraagt behoorlijk wat inzet om naast het bestaande werk tijd en aandacht vrij te maken voor de nieuwe generatie collega’s”, aldus het kennisnetwerk.

Award

68 studenten nomineerden in totaal 31 stagebegeleiders. Er werden elf finalisten geselecteerd die werkzaam zijn bij GVB, ProRail, NS, NedTrain, RET, 9292, HTM en de gemeente Utrecht.

Juryvoorzitter Niels van Oort reikte de award voor de beste praktijkbegeleider uit aan Patrick Pool. Margot Peters van NedTrain nam de stagebegeleider-award in ontvangst voor haar collega Bob Huisman die in Schotland was. Huisman woonde de uitreiking wel ‘virtueel’ bij, via een videogesprek op de Ipad. De jury, bestond naast Niels van Oort, ook uit Stagebegeleider van het Jaar 2015 Bob Bohlander, Rick Broeren en Henry Ludwig.

Patrick Pool, HTM, Stagebegeleider van het jaar 2016
Patrick Pool van HTM is verkozen tot Praktijkbegeleider van het Jaar.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.