Rood sein, station Tilburg Universiteit

Kans op dodelijke slachtoffers bij STS-passages afgenomen

De kans op dodelijke slachtoffers bij STS-passages is in 2012 afgenomen. Dat concludeert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in een rapport. Dit is opmerkelijk, omdat in dat jaar juist een dodelijk treinongeluk plaatsvond. Volgens de Inspectie is de daling van de bijbehorende risico’s bij STS-passages een effect van de maatregelen die de spoorsector de afgelopen jaren heeft genomen. De doelstellingen die de spoorsector zich in 2004 heeft gesteld om het aantal STS-passages terug te dringen naar 133 of minder zijn niet gehaald. Uit de definitieve cijfers blijkt dat het aantal STS-passages in 2012 is toegenomen naar 173 ten opzichte van 155 in het jaar daarvoor.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kans op dodelijke slachtoffers bij STS-passages afgenomen | SpoorPro.nl
Rood sein, station Tilburg Universiteit

Kans op dodelijke slachtoffers bij STS-passages afgenomen

De kans op dodelijke slachtoffers bij STS-passages is in 2012 afgenomen. Dat concludeert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in een rapport. Dit is opmerkelijk, omdat in dat jaar juist een dodelijk treinongeluk plaatsvond. Volgens de Inspectie is de daling van de bijbehorende risico’s bij STS-passages een effect van de maatregelen die de spoorsector de afgelopen jaren heeft genomen. De doelstellingen die de spoorsector zich in 2004 heeft gesteld om het aantal STS-passages terug te dringen naar 133 of minder zijn niet gehaald. Uit de definitieve cijfers blijkt dat het aantal STS-passages in 2012 is toegenomen naar 173 ten opzichte van 155 in het jaar daarvoor.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.