Maike Kooijman, Spoorvrouw van het jaar, 2013

Maike Kooijman verkozen tot eerste spoorvrouw van het jaar

VIDEO – Maike Kooijman, projectmanager Rail bij het Scheepvaart en Transport College (STC) in Rotterdam is op donderdag 18 april verkozen tot Spoorvrouw van het jaar 2013. Ze kreeg de bokaal in Rotterdam uitgereikt door Cor Hoenders, oud-directeur van het Rail Service Centrum (RSC) en winnaar van vorig jaar. Kooijman is in 2011 bij het STC in Rotterdam gestart met de eerste machinisten-opleiding op mbo-niveau in Nederland. Het is voor het eerst dat een vrouw deze titel krijgt.

Kooijman was blij verrast met de titel van Spoorvrouw van het jaar. “Ik wil me met deze nominatie nog meer gaan inzetten voor deze sector. Wat ik voornamelijk wil doen is jonge mensen enthousiasmeren voor deze wereld. We krijgen de komende tijd te maken met vergrijzing. Dat moet aangevuld worden met jong talent. Daar wil ik me de komende tijd sterk voor gaan maken.” Kooijman werd uit 20 genomineerden gekozen.

Bekijk hier het interview met Kooijman:


Juryrapport

Uit het juryrapport bleek dat een verscheidenheid aan railbedrijven Kooijman had genomineerd. Zij werd gekozen vanwege haar praktijkervaring en omdat ze een “vraagbaak is voor alle stakeholders in de spoorsector.” Ze is volgens de jury vol energie bij het vinden van stageplaatsen voor haar studenten en een zorgzame begeleider van studenten van de machinistenopleiding van het STC.

Kooijman is in 2011 bij het STC in Rotterdam gestart met de eerste machinistenopleiding op mbo-niveau in Nederland. In juli van dit jaar ontvangen de eerste lichting mbo-machinisten hun diploma. De opleiding bij het STC bereidt de studenten voor op een machinistenfunctie bij een goederenvervoerder, personenvervoerder of spooraannemer.

Verkiezing

De Spoorman/Spoorvrouw van het jaar verkiezing is een initiatief van Rail Cargo. Het voorlichtingsbureau wil hiermee haar waardering uiten voor personen die zich in de praktijk sterk maken voor de promotie van het railgoederenvervoer.

Marieke van Gompel

Lees ook:

 

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.