Nieuwe postbachelor opleiding voor de railsector

Avans+ begint in oktober in Eindhoven met de nieuwe postbachelor opleiding Lokaalspoor Infra Keten, bestemd voor hbo’ers die werkzaam zijn in alle schakels van de railketen: van opdrachtgevers, ingenieursbureaus tot producenten van materiaal, railinfrabedrijven en regionale vervoersbedrijven.

De opleiding gaat vooral in op de veranderde wetgeving en behandelt onderwerpen als marktwerking, contractering, de relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, railinfrasystemen, projectmanagement en de nieuwe eisen ten aanzien van beheer en exploitatie van spoorwegen. Samenwerking is een belangrijk onderdeel van de nieuwe opleiding, zegt Roland Verbrugge. “Mensen zijn vaak in één richting geschoold, maar in de praktijk gaat het gaat om ketensamenwerking.”

Avans+ heeft de opleiding ontwikkeld in samenwerking met Roel van den Bosch en Max van Asch van Wijck, die beiden ook les gaan geven.

Eén of twee jaar

De opleiding bestaat uit een basisleerjaar en een optioneel aanvullend jaar met lesmodulen, praktijkopdrachten en zelfstudie. Avans+ schat de studiebelasting op tien uur per week. In het extra jaar verschuift de aandacht van techniek naar de toepassing. Deelnemers krijgen meer inzicht in besluitvormingsprocessen.

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.