Een Niet Actief Beveiligde Overweg

Doelstelling niet gehaald, NABO-programma loopt door tot 2028

Een Niet Actief Beveiligde Overweg, zoals er nog 68 gesloten moeten worden binnen het NABO-programma. Deze NABO in Hilversum is overigens al vervangen door een blitse spoortunnel.DutchRoadMovies/Flickr

Het in 2018 gestarte NABO-programma had als doelstelling om de 180 openbaar toegankelijke NABO’s uiterlijk in 2023 opgeheven te hebben. Vorig jaar werd al duidelijk dat die doelstelling te ambitieus was en werd de ‘deadline’ met een jaar verlengd. Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat heeft de Tweede Kamer nu laten weten dat het programma in elk geval tot in 2028 doorloopt. “Inmiddels zijn er 112 van de 180 NABO’s aangepakt”, schrijft ze.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Doelstelling niet gehaald, NABO-programma loopt door tot 2028 | SpoorPro.nl
Een Niet Actief Beveiligde Overweg

Doelstelling niet gehaald, NABO-programma loopt door tot 2028

Een Niet Actief Beveiligde Overweg, zoals er nog 68 gesloten moeten worden binnen het NABO-programma. Deze NABO in Hilversum is overigens al vervangen door een blitse spoortunnel. DutchRoadMovies/Flickr

Het in 2018 gestarte NABO-programma had als doelstelling om de 180 openbaar toegankelijke NABO’s uiterlijk in 2023 opgeheven te hebben. Vorig jaar werd al duidelijk dat die doelstelling te ambitieus was en werd de ‘deadline’ met een jaar verlengd. Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat heeft de Tweede Kamer nu laten weten dat het programma in elk geval tot in 2028 doorloopt. “Inmiddels zijn er 112 van de 180 NABO’s aangepakt”, schrijft ze.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.