European Year of Youth

SpoorProTV: Europees Jaar van de Jongeren en Arriva rijdt proefritten met batterijtrein

In navolging van the Europees Jaar van het Spoor is 2022 uitgeroepen tot het Europees Jaar van de Jongeren. Om dit initiatief van de Europese Commissie kracht bij te zetten, zijn Marleen van de Kerkhof en Oscar Vermeij benoemd tot de Nederlandse spoorambassadeurs. Ze lichten hun plannen voor dit jaar toe in de uitzending van SpoorProTV.

De ambassadeurs zullen het duurzame karakter van reizen met de trein en de diverse innovaties in de spoorsector onder de aandacht brengen bij jongeren. Het doel is om jongeren te inspireren vaker voor de trein te kiezen en te laten zien dat de spoorsector een aantrekkelijke werkgever is. In de uitzending is een videoreportage te zien op Rotterdam Centraal, waarin jongeren hun mening geven over internationaal treinreizen.

Na de video is er een studiogesprek met Marleen van de Kerkhof, International Affairs Manager bij Dual Inventive, en Oscar Vermeij, Project Development Manager bij Rail Innovators Group. Zij leggen uit hoe zij zich gaan inzetten om de spoorsector meer bekendheid te geven onder jongeren.

Proefproject met batterijtrein

Verder komt er een videoreportage voorbij van een pilot met een batterijtrein die Arriva, Stadler en ProRail onlangs uitvoerden op de trajecten Almelo-Mariënberg-Hardenberg (Overijssel) en Arnhem-Doetinchem (Gelderland). Daarbij onderzochten de spoorbedrijven samen met vier provincies de werking van de oplaadsnelheid, het verbruik en de omschakeling van bovenleiding naar batterij.

SpoorProTV

SpoorProTV wordt iedere twee weken op woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorProTV en de LinkedIn-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Banner SpoorProTV groot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.