Station Breda tijdens de coronacrisis

SpoorProTV: hoe gedraagt de OV-reiziger zich na corona?

Station Breda tijdens de coronacrisis

Horeca, dierentuinen, pretparken en theaters zijn sinds vandaag weer tot 22.00 uur geopend. Wat betekenen deze versoepelingen voor het aantal reizigers in het OV? En hoe ziet het reisgedrag er straks uit na corona? Peter Bakker, onderzoeker OV bij het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid geeft hier woensdag een toelichting op in de uitzending van SpoorProTV.

Het kabinet kondigde dinsdagavond aan dat de meeste locaties in ons land weer open gaan. Voor alle locaties geldt een algemene openingstijd van 05.00 uur tot 22.00 uur. Bakker gaat dieper in op een onderzoek van het KiM naar de invloed van corona op het reisgedrag van de Nederlander en wat dit betekent voor het OV.

Hoe reageert de spoorsector op de uitzending van BOOS?

Het hield de gemoederen vorige week bezig: de onthullingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag in talentenjacht de Voice. Ook in de spoorsector werd met afschuw gereageerd op deze gebeurtenissen. Journalist Hendriëlle de Groot haalde reacties op in de sector en vroeg spoorbedrijven naar eventueel beleid omtrent seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer.

Dura Vermeer, Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Uithoorn gaven maandag de officiële aftrap voor de aanleg van de nieuwe Uithoornlijn, de nieuwe tramlijn tussen Uithoorn en Amstelveen Westwijk. Met deze verbinding zijn reizigers vanuit Uithoorn vanaf de zomer van 2024 in minder dan een half uur in Amsterdam. In de uitzending zijn beelden te zien van dit feestelijke moment.

SpoorProTV

SpoorProTV wordt iedere twee weken op woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorProTV en de LinkedIn-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Banner SpoorProTV groot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.