Voorzitter Pedro Peters van OV-NL

SpoorProTV: Pedro Peters, opening station Hollands Spoor en waterstoftrein

In de uitzending van SpoorProTV was woensdag voorzitter Pedro Peters van OV-NL te gast die uitleg gaf over wat de aangescherpte coronamaatregelen van het kabinet betekenen voor de spoorsector. Naar verwachting zullen mensen minder snel naar een restaurant gaan, weer meer thuiswerken en minder vaak voor een uitje de trein zullen pakken.

Dit heeft grote gevolgen voor de spoorsector, die sinds de uitbraak van COVID-19 al te maken had met een flinke afname in het aantal reizigers. Pedro Peters ging in op wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat de vervoerders de komende periode het hoofd boven water kunnen houden.

Bekijk hier de uitzending terug:

Opening Den Haag Holland Spoor

Verder in SpoorProTV een reportage over het vernieuwde station Den Haag Hollands Spoor dat deze week is geopend. De reizigerstunnel van het station is verlengd waardoor het stadsdeel Laakhaven ook een ingang heeft gekregen, waardoor het station ook voor reizigers vanuit die kant van de stad eenvoudiger bereikbaar wordt. Ook is er een nieuwe fietsenstalling voor 2.500 rijwielen geopend.

Er was ook kritiek op de plannen voor de nieuwe uitgang aan de Laakhavenzijde. Dit valt dit minder goed uit voor reizigers die gebruikmaken van de perronopgangen vanuit de fietstunnel. Deze zijn bij de opening van de nieuwe stationshal gesloten, waardoor zij om moeten lopen. De renovatie van Hollands Spoor is 2013 gestart en is onderdeel van een groter infrastructureel plan.

SpoorProTV is iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live op YouTube te zien en is daar na afloop ook terug te kijken. Mensen die zich abonneren op het videokanaal, krijgen automatisch een melding als er een nieuwe uitzending of videoreportage online staat.

Lees ook:

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

SpoorProTV: Pedro Peters, opening station Hollands Spoor en waterstoftrein | SpoorPro.nl
Voorzitter Pedro Peters van OV-NL

SpoorProTV: Pedro Peters, opening station Hollands Spoor en waterstoftrein

In de uitzending van SpoorProTV was woensdag voorzitter Pedro Peters van OV-NL te gast die uitleg gaf over wat de aangescherpte coronamaatregelen van het kabinet betekenen voor de spoorsector. Naar verwachting zullen mensen minder snel naar een restaurant gaan, weer meer thuiswerken en minder vaak voor een uitje de trein zullen pakken.

Dit heeft grote gevolgen voor de spoorsector, die sinds de uitbraak van COVID-19 al te maken had met een flinke afname in het aantal reizigers. Pedro Peters ging in op wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat de vervoerders de komende periode het hoofd boven water kunnen houden.

Bekijk hier de uitzending terug:

Opening Den Haag Holland Spoor

Verder in SpoorProTV een reportage over het vernieuwde station Den Haag Hollands Spoor dat deze week is geopend. De reizigerstunnel van het station is verlengd waardoor het stadsdeel Laakhaven ook een ingang heeft gekregen, waardoor het station ook voor reizigers vanuit die kant van de stad eenvoudiger bereikbaar wordt. Ook is er een nieuwe fietsenstalling voor 2.500 rijwielen geopend.

Er was ook kritiek op de plannen voor de nieuwe uitgang aan de Laakhavenzijde. Dit valt dit minder goed uit voor reizigers die gebruikmaken van de perronopgangen vanuit de fietstunnel. Deze zijn bij de opening van de nieuwe stationshal gesloten, waardoor zij om moeten lopen. De renovatie van Hollands Spoor is 2013 gestart en is onderdeel van een groter infrastructureel plan.

SpoorProTV is iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live op YouTube te zien en is daar na afloop ook terug te kijken. Mensen die zich abonneren op het videokanaal, krijgen automatisch een melding als er een nieuwe uitzending of videoreportage online staat.

Lees ook:

Banner SpoorProTV groot

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.