Hyperloop pod op RailTech Europe 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht

RailTech Europe verplaatst naar juni 2022

Het grote internationale spoorevenement RailTech Europe is verplaatst naar 21, 22 en 23 juni 2022. Volgens uitgeverij ProMedia, de organisatie achter het evenement, is daartoe besloten omdat in de zomer het evenement op een voor alle betrokkenen veilige, verantwoorde en succesvolle manier kan plaatsvinden.

Alle elementen van het evenement blijven hetzelfde, alsmede de locatie Jaarbeurs Utrecht. ProMedia heeft er alle vertrouwen in dat de nieuwe datum beter mogelijkheden biedt om vakprofessionals uit de spoorsector te ontmoeten in een veilige, succesvolle en fysieke omgeving.

RailTech Europe is een groot driedaags internationaal spoorevenement dat iedere twee jaar plaatsvindt. Gedurende drie dagen is de Jaarbeurs Utrecht het epicentrum van de internationale spoorsector met een grote vakbeurs, een driedaags internationaal spoorcongres, workshops, innovatieprijzen en nog heel veel meer.

Op de beursvloer presenteren meer dan tweehonderd bedrijven actief in de volle breedte van de spoorsector hun producten en diensten. Kijk hier voor het volledige overzicht van alle exposanten. Daarnaast is er veel ruimte voor start-ups, innovaties en uitgebreide netwerkgelegenheden.

Congresprogramma

Tijdens de driedaagse RailTech Europe Conference die parallel aan de beurs plaatsvindt, komen de volgende onderwerpen aan bod:

Dag 1: Digital Railway

De implementatie van ERTMS maakt ook de toepassing van andere technologieën eenvoudiger, zoals ATO en Digital Automatic Coupling. Wat zijn de laatste ontwikkelingen bij de implementatie van ERTMS? En wat zijn de belangrijkste uitdagingen die moeten worden aangepakt voordat een echt Europees systeem kan worden gerealiseerd? Hoe ontwikkelen communicatiesystemen zich? Dit en meer komt aan bod tijdens de eerste congresdag van RailTech Europe 2022.

Dag 2: Resilient Rail and Sustainability

Overstromingen, hetere zomers, aardverschuivingen: door klimaatverandering wordt het weer extremer. Wat moet er gebeuren om de spoorinfrastructuur toekomstbestendig te maken? Hoe kunnen technologie en digitalisering daarbij helpen? En hoe kan het spoor zelf duurzamer worden, zoals door energiebesparingen? Deze vragen worden beantwoord tijdens de tweede congresdag van RailTech Europe 2022, volledig gericht op de veerkracht van het spoor en duurzaamheid.

Dag 3: International Long Distance Train Connections

Doelstellingen voor duurzaamheid, de Green Deal en het Europees Jaar van het spoor zetten het spoorvervoer internationaal in de schijnwerpers. Overheden proberen de voorwaarden voor het starten van nieuwe internationale spoorverbindingen te verbeteren en nieuwe spelers komen op de markt. Wat is er nodig om een nieuwe verbinding te starten? Wat zijn de grootste obstakels en wie durft de gok te wagen? Dit en meer hoor je op de derde dag van de RailTech Europe Conference. Op de laatste congresdag is er onder meer aandacht voor netwerkontwikkeling, nachttreinen, de beschikbaarheid en onderhoud van rollend materieel en ticketing en promotie.

Deelnemen

Kijk voor meer informatie over het programma op de website van het evenement. Inschrijven voor dit evenement kan via deze link.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

RailTech Europe verplaatst naar juni 2022 | SpoorPro.nl
Hyperloop pod op RailTech Europe 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht

RailTech Europe verplaatst naar juni 2022

Het grote internationale spoorevenement RailTech Europe is verplaatst naar 21, 22 en 23 juni 2022. Volgens uitgeverij ProMedia, de organisatie achter het evenement, is daartoe besloten omdat in de zomer het evenement op een voor alle betrokkenen veilige, verantwoorde en succesvolle manier kan plaatsvinden.

Alle elementen van het evenement blijven hetzelfde, alsmede de locatie Jaarbeurs Utrecht. ProMedia heeft er alle vertrouwen in dat de nieuwe datum beter mogelijkheden biedt om vakprofessionals uit de spoorsector te ontmoeten in een veilige, succesvolle en fysieke omgeving.

RailTech Europe is een groot driedaags internationaal spoorevenement dat iedere twee jaar plaatsvindt. Gedurende drie dagen is de Jaarbeurs Utrecht het epicentrum van de internationale spoorsector met een grote vakbeurs, een driedaags internationaal spoorcongres, workshops, innovatieprijzen en nog heel veel meer.

Op de beursvloer presenteren meer dan tweehonderd bedrijven actief in de volle breedte van de spoorsector hun producten en diensten. Kijk hier voor het volledige overzicht van alle exposanten. Daarnaast is er veel ruimte voor start-ups, innovaties en uitgebreide netwerkgelegenheden.

Congresprogramma

Tijdens de driedaagse RailTech Europe Conference die parallel aan de beurs plaatsvindt, komen de volgende onderwerpen aan bod:

Dag 1: Digital Railway

De implementatie van ERTMS maakt ook de toepassing van andere technologieën eenvoudiger, zoals ATO en Digital Automatic Coupling. Wat zijn de laatste ontwikkelingen bij de implementatie van ERTMS? En wat zijn de belangrijkste uitdagingen die moeten worden aangepakt voordat een echt Europees systeem kan worden gerealiseerd? Hoe ontwikkelen communicatiesystemen zich? Dit en meer komt aan bod tijdens de eerste congresdag van RailTech Europe 2022.

Dag 2: Resilient Rail and Sustainability

Overstromingen, hetere zomers, aardverschuivingen: door klimaatverandering wordt het weer extremer. Wat moet er gebeuren om de spoorinfrastructuur toekomstbestendig te maken? Hoe kunnen technologie en digitalisering daarbij helpen? En hoe kan het spoor zelf duurzamer worden, zoals door energiebesparingen? Deze vragen worden beantwoord tijdens de tweede congresdag van RailTech Europe 2022, volledig gericht op de veerkracht van het spoor en duurzaamheid.

Dag 3: International Long Distance Train Connections

Doelstellingen voor duurzaamheid, de Green Deal en het Europees Jaar van het spoor zetten het spoorvervoer internationaal in de schijnwerpers. Overheden proberen de voorwaarden voor het starten van nieuwe internationale spoorverbindingen te verbeteren en nieuwe spelers komen op de markt. Wat is er nodig om een nieuwe verbinding te starten? Wat zijn de grootste obstakels en wie durft de gok te wagen? Dit en meer hoor je op de derde dag van de RailTech Europe Conference. Op de laatste congresdag is er onder meer aandacht voor netwerkontwikkeling, nachttreinen, de beschikbaarheid en onderhoud van rollend materieel en ticketing en promotie.

Deelnemen

Kijk voor meer informatie over het programma op de website van het evenement. Inschrijven voor dit evenement kan via deze link.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.