Deutsche Bahn, hoofdkantoor, Berlijn

Hoofd softwareontwikkelaar BMW-Daimler luidt bij Deutsche Bahn digitale tijdperk in

De 46-jarige Daniela Gerd tom Markotten moet bij Deutsche Bahn (DB) de digitalisering in goede banen leiden. Donya Amer, topvrouw van Bosch Climate Solutions en gedoodverfde favoriet voor de vrijgekomen functie, moest het uiteindelijk afleggen.

Naar verluidt lag Gerd tom Markotten beter bij de beleidsbepalers in Berlijn. Daarnaast kon ze schermen met haar ervaring als hoofd van softwareontwikkelaar Moovel, dat verantwoordelijk is voor mobiliteitsdiensten bij BMW en Daimler. In die hoedanigheid had ze reeds veel ervaring opgedaan met onderhandelingen met deelstaten en gemeenten, meldt Handelsblatt.

Vorig jaar werd het bedrijfsonderdeel van Moovel dat mobiliteitsplatforms ontwikkelt voor gemeenten en andere organisaties door BMW en Daimler ondergebracht bij DB-onderdeel Mobineo.

Digitale start-ups

Volgens Handelsblatt sprak tevens haar netwerk in de wereld van digitale start-ups in het voordeel van Gerd Tom Markotten, net als haar streven om ideeën snel uit te werken tot praktische digitale producten. Gerd tom Markotten volgt Sabina Jeschke op, die eerder dit jaar onverwachts haar afscheid aankondigde en op 31 mei afzwaaide. Sigrid Evelyn Nikutta, topvrouw van DB Cargo, vervult de rol op dit moment op interim-basis. Wanneer Gerd tom Markotten officieel in dienst treedt, is nog niet bekend.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.