Onderzoek: trein sneller dan vliegtuig op veel Europese bestemmingen

Thalys, hogesnelheidstrein

Binnen Europa maken vier miljoen reizigers per maand een korte vluchten tussen bestemmingen, die met de trein sneller te bereiken zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de Belgische universiteit van Louvain-la-Neuve. In zijn proefschrift vergelijkt onderzoeker Damien Lepage het treinen-netwerk met het luchtvaartnetwerk tussen de belangrijkste Europese steden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

1 reactie op “Onderzoek: trein sneller dan vliegtuig op veel Europese bestemmingen”

Pat Rick|02.11.20|16:12

Titel is een beetje misleidend. Veel in absoluut, maar relatief valt mee. Maar is ook de capaciteit van HSLs bekeken. Want niet alle korte afstandsvluchten kunnen worden vervangen: Want zoals de nationale Nederlandstalige omroep van Belgie al heeft geconstateerd is er te weinig capaciteit: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/03/07/wat-als-we-allemaal-de-trein-zouden-nemen-in-plaats-van-het-vlie/

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Onderzoek: trein sneller dan vliegtuig op veel Europese bestemmingen | SpoorPro.nl

Onderzoek: trein sneller dan vliegtuig op veel Europese bestemmingen

Thalys, hogesnelheidstrein

Binnen Europa maken vier miljoen reizigers per maand een korte vluchten tussen bestemmingen, die met de trein sneller te bereiken zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de Belgische universiteit van Louvain-la-Neuve. In zijn proefschrift vergelijkt onderzoeker Damien Lepage het treinen-netwerk met het luchtvaartnetwerk tussen de belangrijkste Europese steden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

1 reactie op “Onderzoek: trein sneller dan vliegtuig op veel Europese bestemmingen”

Pat Rick|02.11.20|16:12

Titel is een beetje misleidend. Veel in absoluut, maar relatief valt mee. Maar is ook de capaciteit van HSLs bekeken. Want niet alle korte afstandsvluchten kunnen worden vervangen: Want zoals de nationale Nederlandstalige omroep van Belgie al heeft geconstateerd is er te weinig capaciteit: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/03/07/wat-als-we-allemaal-de-trein-zouden-nemen-in-plaats-van-het-vlie/

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.