Bruno Bruins, foto: ANP

Bruno Bruins benoemd tot algemeen directeur van HTM

Foto: ANP, voor éénmalig gebruik!

Bruno Bruins is benoemd tot algemeen directeur ad interim bij HTM. Bruins neemt in deze functie Jaap Bierman waar, die deze zomer ernstig ziek werd en op dit moment een langdurige behandeling ondergaat.

Bruins is op voordracht van de Raad van Commissarissen aan de aandeelhouders van HTM benoemd. Dit zijn de gemeente Den Haag en Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Het Haags college van B en W heeft de benoeming dinsdag bekrachtigd.

Loopbaan

Bruno Bruins was tot 19 maart dit jaar minister voor medische zorg en sport. Daarvoor bekleedde Bruins ook verschillende functies in politiek en bedrijfsleven. Eerder was hij staatssecretaris OC en W (kabinet-Balkenende III), voorzitter Raad van bestuur UWV (2012-2017) en ook wethouder in Den Haag (2000-2006).

Bruins werkte al eerder in de OV-sector bij HTM en Connexxion. Bruins: “De aanleiding, de ziekte van Jaap Bierman, is heel vervelend, maar ik vind het eervol om Jaap in deze periode te vervangen. Ik heb zin om weer in de OV-sector aan de slag te gaan. HTM staat de komende periode voor grote uitdagingen, net als andere bedrijven in het OV.”

“Het is belangrijk voor HTM om goed door de coronacrisis te komen en ook het lange termijn-perspectief voor ogen te houden. Want het OV blijft groeien en investeringen blijven hard nodig. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan bij HTM.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.