Ann Billiau, interim-ceo Infrabel

Infrabel wacht op nieuwe directeur

Interim-directeur Ann Billiau van de Belgische Spoor­beheerder Infrabel heeft te kennen gegeven haar taken per 31 juli neer te leggen. Omdat de Belgische overheid nog geen opvolger heeft gevonden, dreigt Infrabel zonder directeur te komen zitten.

Ann Billiau nam in maart dit jaar tijdelijk het roer over van Luc Lallemand. Deze vertrok na vijftien jaar Infrabel naar het Franse SNCF Réseau. Billiau werkt sinds begin jaren 90 voor de NMBS en vanaf de oprichting in 2005 voor Infrabel. Op het moment van haar aantreden als ceo was zij al chief client officer en hoofd van traffic management bij Infrabel. Naar verluidt had Biliau nooit de ambitie om directeur te blijven van Infrabel.

Drie kandidaten

De Belgische overheid stelde na het vertrek van Lallemand headhunter Odgers Brendtson aan, die kwam volgens de Belgische Krant De Standaard met een shortlist van drie Franstalige mannen waaronder de huidige directeur communicatie van Infrabel Benoît Gilson, financieel directeur van investeerder FPIM, Michaël Vanloubbeeck en de voormalige topman van de luchthaven van Charleroi, Laurent Jossart.

Afgelopen vrijdag had de Belgische regering een beslissing moeten nemen, maar slaagde hier niet in. De aanstaande verkiezen en het aantreden van een nieuwe regering in België zouden hier een rol bij spelen. Volgens Belgische media heeft Gilson de beste papieren omdat hij jarenlang een vertrouweling was van Lallemand en de voorkeur zou hebben van MR-voorzitter Georges-Louis ­Bouchez.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “Infrabel wacht op nieuwe directeur”

Arjan Krabbenbos|27.07.20|18:52

Als Infrabel een nieuwe directeur of directrice heeft kan het samenwerken met Pro Rail. Voor de trein Weert-Hamont en verder. Maar leg zo snel mogelijk een tijdelijke busverbinding aan tussen deze plaatsen. Met aansluitingen op en van de trein aan beiden zijden van de grens.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.